13 lækre bud på fyld til dit pitabrød

februar 9, 2024 by Ingen kommentarer

Står aftensmaden på pitabrød, men er du i tvivl om hvilket fyld du skal købe med hjem, så får du her 13 bud på lækkert fyld til dit pitabrød.

  1. Grillet kylling med grøntsager:

Mariner kyllingebryst i olivenolie, hvidløg, citronsaft, salt og peber.

Grill eller steg kyllingen, skær den i skiver, og fyld pitabrødet med kylling, sauterede grøntsager som peberfrugter, løg og squash, samt lidt frisk salat og tzatziki.

  1. Falafel med hummus:

Brug færdiglavede falafelboller eller lav dine egne ved at blande kikærter, løg, hvidløg, koriander og spidskommen i en foodprocessor og forme til små boller, som derefter steges.

Fyld pitabrødet med falafel, hummus, friske salatblade, skiver af agurk og tomat samt et drys af frisk persille.

  1. Grillet laks med avocado:

Grill eller steg laksefileter krydret med citronskal, dild, salt og peber.

Server laksen i pitabrødet sammen med skiver af avocado, rødløg, sprøde salatblade og en skefuld cremet dressing lavet af græsk yoghurt, citronsaft og dild.

  1. Krydret oksekød med salsa:

Steg hakket oksekød med løg, hvidløg og dine foretrukne krydderier som spidskommen, paprika og chili pulver.

Fyld dit glutenfrie pitabrød med det krydrede oksekød, frisklavet tomat salsa, revet ost, og en skefuld creme fraiche eller guacamole.

  1. Grøntsagsragout med feta:

Sauteér en blanding af løg, peberfrugter, squash, og andre foretrukne grøntsager i olivenolie med hvidløg og basilikum, indtil de er møre.

Fyld pitabrødet med grøntsagsragouten og smuldr fetaost over, samt lidt frisk basilikum og en skvis citronsaft for ekstra friskhed.

  1. Kikærte og quinoa salat:

Bland kogt quinoa med kogte kikærter, fintsnittet rødløg, agurk, cherrytomater og persille.

Server salaten i pitabrødet og top med en cremet tahinidressing lavet af tahini, hvidløg, citronsaft, vand og salt.

  1. Bønne chili med guacamole:

Lav en krydret bønne chili ved at simre sorte bønner, kidneybønner, løg, hvidløg, tomat, chili og spidskommen sammen.

Fyld pitabrødet med bønne chili, en generøs skefuld guacamole, frisk tomat, revet ost og lidt frisk koriander.

  1. Tandoori kylling med mango chutney:

Mariner kyllingebryst i tandoori krydderier, yoghurt, citronsaft og ingefær i mindst en time, og grill eller steg det derefter.

Server kyllingen i pitabrødet med sød mango chutney, skiver af agurk, tomater og en skefuld frisk yoghurt.

  1. Røget laks med creme fraiche og rødløg:

Anret røget laks i pitabrødet med en skefuld creme fraiche, tynde skiver af rødløg, frisk dild og lidt citronsaft.

  1. Grønne bøffer med pesto:

Lav grønne bøffer ved at blande grønne linser, spinat, løg, hvidløg og havregryn i en foodprocessor og forme til bøffer, som derefter steges.

Server de grønne bøffer i pitabrødet med frisk basilikumpesto, soltørrede tomater, frisk spinat og lidt revet parmesanost.

  1. Krydret svinekød med ananas salsa:

Steg strimler af svinekød med karry, ingefær, hvidløg og sojasauce, indtil kødet er mørt og krydret.

Fyld pitabrødet med det krydrede svinekød og topp det med en frisk ananas salsa lavet af terninger af ananas, rød peberfrugt, rødløg, limejuice og koriander.

  1. Grillet grøntsagsmix med tzatziki:

Grill en blanding af grøntsager som courgette, aubergine, peberfrugter og cherrytomater, krydret med olivenolie, salt og peber.

Server de grillede grøntsager i pitabrødet med en god portion tzatziki og frisk mynteblade.

  1. Tofu med peanut sauce:

Steg tofu i terninger indtil gyldenbrun og krydret, og vend dem derefter i en lækker peanut sauce lavet af peanutbutter, sojasauce, limesaft, ingefær og chili.

Fyld pitabrødet med tofu og peanut sauce, fintsnittede forårsløg, revet gulerod og hakkede peanuts for ekstra knas.