2 steder man skal bo i Berlin

maj 11, 2022 by Ingen kommentarer

Berlin er Tysklands hovedstad og efter min mening den bedste storby i Nordeuropa. Mange ting spiller ind, men kombinationen af pris, rejsetid og atmosfære er ”second to none”. Du finder udmærkede hoteller, helt centralt, for under 900 kr. for et dobbeltværelse, du kan køre eller tage toget til Berlin på kun 5-8 timer og byens historie gennem de sidste 80 år har skabt en utrolig forskelligartet kulturel og arkitektonisk stil. Berlin er for mig porten mellem Øst og Vesteuropa. Læs mere her eller besøg Hvorskalmanbo.dk!

Alt Stralau og Ostkreutz – Det hippe Øst

Alt efter om du er turist på en stobyferie eller om du reelt skal bo i Berlin, vil jeg anbefale Alt Stralau og Ostkreutz i den østlige del af byen i Friedrichshain-Kreutzberg området.

Alt Stralau er en halvø i floden Spree, og her kan jeg anbefale dig der vil slå sig ned i Berlin at bo. Der er ret stille, fordi der ikke er meget trafik, men atmosfæren er fantastisk om sommeren, hvor man kan gå rundt om halvøen langs vandet.

Det er kun lokale der er her, og de bruger parken og den lille lystbådehavn som rekreativt område efter arbejde og i weekenden.

Når man så vil have at der skal ske lidt, kan man gå til Schlesische Strasse på sydsiden af floden eller til området omkring Simon Dach Stasse og Boxhagener mellem Ostkreutz og Warschauer Strasse S-bahn-station. Her er der et utal af restauranter og barer, ikke mindst for det yngre publikum, men også for dem der gerne vil ind på en klassisk Berliner-kneipe og høre heavy metal eller side på en fortovscafé og se storskærm under fodboldslutrunderne om sommeren.

Mitte – Midt i det hele

Særligt for dig der besøger byen for første gang, eller dig der bare gerne vil være tæt på alle de største attraktioner, kan jeg anbefale Mitte, mellem Kochstrasse og Unter den Linden. Det er det dyreste sted i Berlin, så penge skal ikke være et spørgsmål.

Når det så er sagt, så ligger du lige op ad den populære Friedrichstrasse, med masser af indkøbsmuligheder – ikke mindst stormagasinet Galleries Lafayette. Er du ikke i humør til at shoppe, kan du blive kulturel på Gendarmenmarkt – en af de flotteste pladser i Europa. Her ligger Deutscher Dom med udstillinger af den tyske Bundestagsparlimentariske demokrati og Konzerthaus Berlin, hvor du kan gå til en klassisk koncert.

I umiddelbar nærhed (gåafstand) har du den store Tiergarten med den Zoologiske have Vest for og Alexanderplatz og Fernsehturm mod Nordøst. Alexanderplatz er et frygteligt turisthelvede, men der er masser af shopping, og en stor banegård til at komme rundt i Berlin.

U-bahn linjen U2 er lige uden for din dør og fragter dig lynhurtigt ud til Olympia Stadion i Vest, hvor du kan se Hertha Berlin eller modsat mod Nord-øst til hyggelige Prenzlauerberg gennem Alexanderplatz.