Alt du skal vide om kloakmesteruddannelsen og strømpeforing

januar 24, 2022 by Ingen kommentarer

Ønsker du et fysisk arbejde, hvor du kun skal forholde dig til det, du har i hænderne? Så er kloakmesteruddannelsen måske lige noget for dig. Som kloakmester får du kendskab til blandt andet rørtyper, ledningsarbejde og kloak-arbejde. Vil du vide mere? Så læs med herunder, hvor du får alt den viden, du skal bruge, om kloakmesteruddannelsen.

Om selve uddannelsen

Kloakmesteruddannelsen fører mange muligheder med sig. Grunden til dette er, at uddannelsen er så individuel. For at få adgang til kloakmesteruddannelsen, skal du have taget enten en uddannelse på deltid eller et teoretisk og praktisk kursus. Uddannelsen på deltid kan følge med, at du er i beskæftigelse hos eksempelvis et firma eller en allerede uddannet kloakmester. Det teoretiske kursus består af en masse teori. Det teoretiske kursus vil typisk foregå 2 til 3 aftener om ugen Det praktiske kursus er alt det praktiske håndarbejde. På det praktiske kursus kan du eksempelvis arbejde med ledninger, tilslutning til hovedkloak, sikkerhed eller opbygning af brønde. Det er her, du lærer alt det, du skal bruge på selve kloakmesteruddannelsen. Som kloakmester kan du vælge at specialisere dig indenfor et bestemt område – eksempelvis strømpeforing.

Hvad er strømpeforing?

Et populært område er blandt andet strømpeforing. Strømpeforing er en speciel teknik, som er designet til at renovere defekte kloakker ved hjælp af en særlig filt-eller glasfiberslange. Ved at specialisere i strømpeforing, er du derfor sikret en masse fremtidsarbejde indenfor et sjovt og udfordrende emne. Læs mere her om strømpeforing. Arbejde med strømpeforing

Optagelse og adgang

For at kunne påbegynde kloakmesteruddannelsen, skal du opfylde et optagelseskrav. Der findes en del forskellige optagelse-og adgangskrav – herunder eksempelvis, at du skal være uddannet struktør, uddannet VVS-installatør eller have arbejde som en autoriseret kloakmester i minimum 2 år. Vær opmærksom på, at du blot skal opfylde ét af optagelseskravene for at blive indstillet til kloakmestereksamen.

Økonomi

Sidst, men bestemt ikke mindst på listen, er økonomi. Det skal altid kunne give finansielt mening at arbejde, og derfor skal du selvfølgelig være afklaret med, hvad du som uddannet kloakmester kan tjene på arbejdsmarkedet. Som ved mange andre erhverv, er der i kloakmesterfaget en smule forskel på, hvor vidt du arbejder på det offentlige eller private arbejdsmarked. Her er det vigtigt, at du foretager et valg ud fra egeninteresser og ikke ud fra løn og indkomst. Vælger du ud fra løn, og ikke egne ønsker, kan du ende på en arbejdsplads, der ikke er velegnet dig og dine kompetencer. En kloakmester tjener cirka 32.000 på det private arbejdsmarked.