Bilvask med højtryksrenser

november 17, 2021 by Ingen kommentarer

En højtryksrenser kan du bruge til mange rengøringsformål.

 

Den mest kendte er nok til rengøring af fliser – men de senere år er brug af en højtryksrenser til rengøring af bil vundet frem.

 

Og det giver god mening, da:

 

Lakken på nye biler ikke er ligeså tyk som de var før i tiden, hvilket betyder at det er en god idé at gennemføre så skånsom en bilvask som muligt.

 

Men:

 

Hvilken er den bedste højtryksrenser til bilvask?

 

Det kigger vi lidt nærmere på i denne artikel.

Højtryksrenseren

De mest anerkendt mærker af højtryksrensere i Danmark er nok Nilfisk og Kärcher. De er begge, selv i nogle af de mindste udgaver (fra 120 bar), rigeligt gode til at kunne give en god bilvask. Højtryksrenseren er dog kun en lille del af det at kunne give en god bilvask.

 

Det handler nemlig i langt højere grad om tilbehøret, og det kan heldigvis fås til begge mærker (og en lang række andre mærker)

 

De vigtigste komponenter til en god bilvask med højtryksrenser

Det vigtigste du skal bruge når du skal rengøre bilen med højtryksrenser er:

  • Et godt greb
  • En god shampoo, dedikeret til brug i skumlanse
  • Skumlanse

 

Lad os kigge nærmere på de enkelte elementer.

 

Et godt greb

Det greb (kaldet pistolgrebet), der sidder på din højtryksrenser er typisk langt. Det gør det svært at arbejde med, når du gerne vil spule langs lister, i skærmkasser med videre. Derudover er der typisk alt for hårde dyser med, så du har en større risiko for at beskadige lakken end hvis du køber et greb, der er designet til brug på bilen.

En god Shampoo

Shampoo’en som du benytter til bilvask skal være velegnet til brug i både skumlanse og for sig selv – alternativt skal du have to forskellige autoshampoo – hvilket også de professionelle typisk bruger.

 

Skumlansen

Skumlansen er det de fleste forbinder med en bilvask med højtryksrenser. Det er en beholder du sætter for enden af din højtryksrenser, og kommer din autoshampoo ned i.

 

Under højt tryk, en lille dyse og et skumfilter, bliver blandingen komprimeret og blæst ud, ud over bilen. Det giver et nærmest flødeskumsagtigt look på bilen og sørger for at trække skidtet af bilen på en sikker og nem måde.

Den bedste højtryksrenser til bilvask

Alle de nævnte komponenter kan fås til alle mærker af højtryksrensere. Det er derfor uden betydning hvilket brand af højtryksrenser du køber, da alle kan få skumlanse, pistolgreb og autoshampoo tilkoblet.

 

Selve højtryksrenseren er kun én del af bilvasken. Du skal samtidig have dig en god vaskehandske, nogle gode spande med en Grid Guard og så skal du have dig nogle gode mikrofiber tørrehåndklæder til at tørre bilen af efter din bilvask.