De klassiske hvide tennissokker

oktober 24, 2021 by Ingen kommentarer

Du kender dem helt sikkert – de klassiske hvide tennissokker. Men ved du, hvor de kommer fra, hvad historien er bag dem og hvor længe sokkerne har været en tidssløs klassiker? Læs med her og bliv klogere på historien om tennissokker.

Sokker var sjovere i tidernes morgen

Tro det eller ej, men sokker har ikke altid været ensfarvede og kedelige. Faktisk var sokker farverige, mønstrede og havde sågar også karakteristiske symboler og motiver engang. Ved at se på historiske salgsannoncer for sokker, kan man danne sig et indtryk af, hvordan sokkemoden var engang. Det har vi gjort og det er intet mindre end overraskende, hvordan tiden har formået at aflive al sjæl, spænding og karakteristik på den front.

De glade 60’ere overså sokkerne

I de glade 60’ere, hvor mode og trends fik et løft over hele linjen, blev sokkerne fuldstændigt forbigået. Der skete dog en væsentlig ting, for det er faktisk her, man ser de første hvide tennissokker. Det er helt præcist i 1964, man ser den første reklame for de hvide sokker.

At de var hvide, var i sig selv en nyhed. Noget andet du sikkert ikke var klar over er, at det var de hidtil korteste sokker på markedet. Sokkerne var lange dengang. Meget lange. Tennissokken er en såkaldt crew sock og var altså den første af sin slags.

Som du nok allerede kan regne ud, var der altså tale om noget helt nyt og banebrydende, da man pludselig kunne se reklameannoncer for de hvide, lave sokker. I dag er situationen en anden – tennissokker er for mange en relativt lang sok. Hvide sokker er heller ikke ualmindeligt længere, men det var det altså dengang. Dette kan hænge sammen med at hvide tekstiler var mere sårbare overfor skidt og pletter. Dette var man tilsyneladende ligeglad med, i de glade 60’ere og i tiden efter og nu.

Datidens sportssokker

Hvor det i dag er forbundet med mode og trend, når man om sommeren går i shorts og sneakers med et par tennissokker i, var det i 1960’erne en anden sag. Dengang blev tennissokken introduceret og præsenteret som en decideret sportssok. Den friske hvide farve og lave højde var blandt de egenskaber, der skulle gøre tennissokkerne særligt egnet til sport.

Som navnet antyder, blev sokkerne lanceret som tennissokker – altså sokker til at spille tennis i. Dette blev de med stor succes og deraf navnet. Sidenhen er sokkerne blevet allemandseje og ikke længere forbundet med sport alene. Når de alligevel bruges i eks. fitnesscentre, handler det mere om mode end det handler om praktik og komfort.

Sokkemoden har aldrig været kedeligere

Det er et faktum at sokkemoden aldrig har været kedeligere end den er det i dag. Dette ses tydeligt når man kigger tilbage på datidens annoncereklamer. Disse viser nemlig, som nævnt tidligere i artiklen, at datidens sokker var både farverige, kreative og fulde af særprægede symboler og motiver.

Når det er sagt, så findes der imidlertid en subkultur, hvor sokker forsøges gjort kreative og sjove igen. Her handler det om at sokkerne skal være farverige, skøre og sjove. Flere virksomheder producerer sokker i denne kategori og efterspørgslen er stigende. Det er ikke usædvanligt at se folk i sjove sokker om sommeren, men det er stadig alt for sjældent, hvis du spørger os.