Derfor har Jordans opnået kultstatus

april 28, 2022 by Ingen kommentarer

Populariteten af sneaker-markedet er i dag umulig at undgå og er høj grad præget af entusiaster, som har udviklet sig til en helt subkultur ved navn ”Sneakerheads”. Trods forskellige inspirationskilder, så vil mange anerkende atleten Michael Jordan som deres oprindelige grund til fascinationen af sneakers. Herfra skal vi et stykke tid tilbage, for at finde starten på basketball spillerens eksklusive sko.

De legendariske Air Jordans har været på en lang og kontroversiel rejse, siden de blev introduceret tilbage i 1984 af Nike. De blev specifikt produceret til Michael Jordan som dengang var den unge stjerne spiller. Skoene blev bandlyst af NBA med et grundlag at de ikke var hvide nok og ikke opfyldte de opstillede krav. Til trods for dette, fortsatte med Michael Jordan at spille i skoene og Nike betalte tilmed alle bøderne. Denne rebelskhed for at ændre branchens spilleregler gav kun medvind, for at skoene gennem årene endte med at opnå den ikoniske kultstatus.

Michael Jordans superstjerne status, kombineret med Nikes begrænset antal af hver Air Jordans udgivelse, har skabt en hype som kun er vokset med tiden. Der er ingen tvivl om at introduktionen af Air Jordans, var med til at transformere sneakers fra en niche verden, til langt mere mainstream hvor alle har en interesse.

Få dit eget par Air Jordans 1

Sko er for mange blevet en stor udtryksform indenfor stil og mode. Dertil kan det også være en jungle at finde rundt i hvis man godt selv kunne tænke sig et par Air Jordans, uden helt at kunne blive kaldt et ”Sneakerhead”. Der findes så mange butikker og modeller efterhånden, at de fleste godt kunne bruge en hjælpende hånd med deres valg af sko.

Går du selv og overvejer et sneaker køb efter at have fået indblik i den legendariske historie, så kan du med fordel prøve Air Jordans 1 High. Denne skotype er den høje model af Jordans, som går over anklen og virkelig signalerer den banebrydende stil af 80’erne. Den har et klassisk look som størstedelen altid vil kunne få plads til i deres garderobeskab.

Et stort udvalg af Air Jordans 1 High kan findes på Streetwear Evolution som er en dansk forhandler af eksklusive sneakers. De har mange års erfaring indenfor branchen og vil altid kunne rådgive dig hvis du har nogen spørgsmål. Indehaverne ønsker at tilbyde et sted hvor folk kan føle sig trygge når de handler og være sikre på kun at modtage 100% ægte sneakers. Dette er især vigtigt på sneaker markedet da der er mange falske varer i omløb, som man heldigvis kan undgå ved at anvende en pålidelig forhandler.