Derfor skal du begynde på ravjagt i 2021

oktober 16, 2021 by Ingen kommentarer

Derfor skal du begynde på ravjagt i 2021

Du skal begynde på ravjagt i 2021, da året går mod koldere tider og vinterperioden. Ravsæson er i efterårsmånederne og vintermånederne. Det er her, at der er størst chance for at finde rav. Da det er bedst at finde rav om vinteren, betyder at man skal til og i gang. For mange er det en hobby, hvilket betyder, at der oftest først er tid til det efter arbejde. Der er derfor tit mørkt, når man skal på jagt om vinteren, da solen går tidligere ned på denne tid af året. Derfor vil det være meget behjælpeligt at have en ravlygte. Her ville det være smart at vælge en Bright Power ravlygte, som kan lyse ravet op om natten, hvor det er mørkt. Med den helt nye kraftige ravlygte vil det blive endnu nemmere at finde rav, da den får ravet til at lyse op i en gulgrøn nuance.

Sådan fungerer en ravlygte

En ravlygte er en UV-lommelygte, som udsender UV-lys. De ultraviolette stråler får så ravet til at lyse op i en gulgrøn nuance, hvilket er med til at identificere ravet på stranden blandt de andre sten. Der er mange forskellige ravlygter. Nogle kan kun bruges om dagen, andre om natten. Man kan også få lygter med forskellig kraft i forhold til centeret af lyskeglen eller dybden af vand man kan se igennem.

Det er spændende og giver god motion

Ravjagt er for mange danskere ikke noget, som man kender det store til. Det er en rigtig spændende hobby, hvor timerne hurtigt kan forsvinde i jagten på ”Nordens guld”. Man kan selv vælge intensitet af en tur ud i den danske natur for at lede efter rav. Man kan vælge at gå stille og roligt og derved finkæmme et lille stykke. Man kan også vælge at tage en løbetur, hvor man måske når at se et større område, men måske ikke kan gå i dybden med et stykke jord. Der er altså flere måder at gribe en ravjagt an på, hvilket selvfølgelig afspejler hensigten med jagten. Det kan være en hyggelig tur med familien på en lørdag eller en alternativ løbetur.

Du kan møde andre ravjægere og danne relationer med dem – mød nye venner

Det kan være en god ide at gå sammen med andre på ravjagt. På den måde er man sikker på altid at komme afsted – også selvom vejret er dårligt eller motivationen er helt i bund. Det kan sammenlignes lidt med en træningsmakker, hvor man har en fast person eller gruppe, som man går ravjagt med sammen. Det bliver på den måde en hyggelig aktivitet blandt godt selvskab, hvor motivationen ofte vil være højere. Det kan også give flere fordele, da man kan dele tips og tricks med hinanden i forhold til at være mest effektiv, når man går på ravjagt. Man kan selv finde ud af, hvordan man vil dele det man finder. Det kunne blandt andet være, at man får det man selv finder, eller at man deler og er sammen om alt, hvad man finder.