Få tips til belægning af ny indkørsel

september 7, 2021 by Ingen kommentarer

I denne artikel ser vi nærmere på indkørsler, hvor vi har samlet lidt tips og vejledning til belægningen af din egen nye indkørsel. I løbet af artiklen finder du således information om alt lige fra belægningstyper man kan benytte sig af i sin indkørsel, andre gode tips, samt en vejledning om pris pr. m2 indkørsel, som man kan bruge til at samle brugbar viden i forbindelse med sit eget projekt med belægning af ny indkørsel.

Flotte belægningstyper til brug på belægning af ny indkørsel

De mest anvendte typer belægning til indkørsler er fliser og granitskærver. Nogle af de gængse typer af belægning man kan benytte sig af, er brosten, herunder herregårdssten og chaussesten, som blandet andet går flot i sammenhæng med almindelige fliser, også kendt som rådhusbelægning. Belægning udelukkende med herregårdssten, chaussesten eller andre former for brosten går dog også utroligt flot som selvstændig belægning.

Granitskærver er belægning med knust granit. Når granit knuses og splintres i mindre stykker, kalder man det for granitskærver. Belægning med granitskærver er en anden flot belægningstype, som har et moderne udtryk. Granitskærver fungerer også godt langs soklen på huset, hvor det kan bryde med omkringliggende flisebelægning.

Fælles for både flisebelægning og granitskærver er, at man kan få begge typer belægning i forskellige farver og nuancer. Der er derfor god mulighed for at finde et udtryk der passer godt til resten huset og grunden.

Værd at vide om belægning af indkørsel

Det er vigtigt at arbejdet med belægningen foregår efter en korrekt metode, så man undgår eksempelvis kørespor. Derfor er det vigtigt at bunden under den nye belægning er opført korrekt, hvor der først påføres stabilgrus og afrettergrus, inden belægning og fuge sand.

Vælger man at benytte sig at flisebelægning, er det vigtigt at man husker på at man benytter sten med en større tykkelse, end fliser til belægning af eksempelvis gangarealer, fliseterrasser eller anden flisebelægning. Vælger man at benytte sig af granitskærver, er det vigtigt at holde for øje, at granitskærverne er af en tilpas stor størrelse, så de ikke sætter sig i bildæk med risiko for punkteringer og andre skader på bilen.

Pris pr. m2 på belægning af ny indkørsel

Man har altid den mulighed at man kan vælge at stå for belægningen af sin nye indkørsel selv, men vil man være sikker på at opnå et flot og holdbart resultat, bør det overvejes om man ikke bør benytte sig af en brolægger.

Prisen på at få en brolægger til at stå for belægning af en ny indkørsel, varierer fra brolægger til brolægger. Pris pr. m2 på belægning af ny indkørsel vil dog som ofte være fra omkring 600 kr. og op, så har man arealet på området hvor man vil have sin nye indkørsel, så er det bare at gange det samlede antal m2 med en pris på omkring 600 kr.