Fem facts om chiptuning

marts 5, 2022 by Ingen kommentarer

Til dig som kan lide biler, og interessere dig for tuning, er der her mulighed for at vide endnu mere om chiptuning.

Fact 1: Chiptuning sker i bilens computer

Når man chiptuner, så går man ind i bilens software igennem bilens ECU eller motorstyring. Her bliver der styret en masse parametre som sørger for motorens effekt. De parametre kan man så ændre på med chiptuning, og få mere ud af bilen.

Fact 2: Du kan få op til 40% flere hestekræfter

Chiptuning kan give din bil op til 40% flere hestekræfter, alt efter bilen og tuningen. Det sker blandt andet ved at ændre på mængden af brændstof der bliver tilført, eller ved at ændre på trykket til lade turboen. Chiptuning kan også hjælpe med at få din bil til at køre længere på literen, og er ikke nødvendigvis kun om fart og hestekræfter.

Fact 3: Chiptuning kan være ulovligt

Når man chiptuner, kan det ikke synligt ses på motoren, da der ændres på softwaren kun. Dette betyder at politiet og ved syn, at det ikke altid kan ses, når der er lavet modifikationer. Men dette gør ikke at det slet ikke kan opdages, og slet ikke at det kun er lovligt. Det kan nemlig være ganske ulovligt at chiptune sin bil. Det bliver ulovligt lige så snart at bilen begynder at støje mere, eller forurene mere end før. Desuden skal bilen også kunne holde til tuningen selvfølgelig. Det nytter ikke at bilen ikke kan holde til tuningen den er givet, og den ikke længere er sikker at køre i. Til sidst skal man have dokumentation for tuningen. Hvis alle reglerne overholdes, er det helt lovligt at få lavet en chiptuning.

Fact 4: Lav det selv eller på et værksted

Chiptuning er også en forholdsvis let ting at få lavet, idet at det ikke er noget der skal laves mekanisk. Du må også gerne selv stå for det hvis du kan det. Ellers er det også muligt at få lavet på værksted, hvor prisen selvfølgelig kommer an på hvor meget og hvad der skal ændres og tunes.

Fact 5: Det kan hurtigt og nemt laves om

Hvis det så alligevel ikke ender med at være din smag, så kan du simpelthen også bare få det fjernet igen. Det er ikke noget problem, og du vil ikke kunne vide det var der. Du kan også læs mere om chiptuning her.