Frederiksberg gør klar til et spændende kommunalvalg

september 26, 2021 by Ingen kommentarer

Frederiksberg gør klar til et spændende kommunalvalg

Den 16 november 2021 går hele Danmark til stemmeurnerne atter engang, når kommunalvalgene i de danske kommuner bliver afholdt.

Sådan er det også når borgerne går til valg i Frederiksberg Kommune, hvor der er optræk til et spændende valg. Spændende bliver det ikke mindst at se, om de Konservative kan fastholde borgmesterposten, en post de har besiddet siden 1909.

Sidst der var en borgmester fra et andet parti end de Konservative, er altså over 100 år siden, 112 helt præcist, men tager man et kig på seneste valg, så er der god grund til at tro på, at der ved dette valg udpeges en borgmester som ikke er fra de Konservative.

Seneste kommunalvalg på Frederiksberg blev nemlig afgjort på en stemmeforskel på under 200 stemmer, og af den grund må der være masser af optimisme at spore hos de mange opstillede partier til kommunalvalget.

Her vil ikke mindst Socialdemokratier håbe på at vinde borgmesterposten, da de umiddelbart er den største udfordrer til de Konservatives borgmesterpost. Det var da også Socialdemokratier der ved seneste valg, var under 200 stemmer fra at vinde kommunalvalget og borgmesterposten. Derfor bad man også ved seneste kommunalvalg om en omtælling, men til ingen nytte, da de Konservative bibeholdt deres borgmesterpost, og dermed stod tilbage som vinderen af kommunalvalget.

Hvad gør valget så spændende mellem de Konservative og Socialdemokratiet

Frederiksberg har som nævnt være på Konservative hænder i over 100 år, og det kan derfor godt undre at Socialdemokratiet har rykket sig nærmere hen mod at vinde et overraskende valg, i en ellers Konservativ højborg.

Forklaringen skal findes i den demografiske udvikling som Frederiksberg har været igennem, hvor kommunen har en befolkningstilvækst, der har skubbet til den politiske magtbalance. Dette skyldes at Frederiksberg henover de senere år, har fået mange nye tilflyttere til kommunen, med mange børnefamilier i blandt, som oftest stemmer rød blok.

Samtidig er der en del traditionelle borgere i Frederiksberg Kommune, som i samme periode er fraflyttet kommunen. Disse borgere har generelt set været Konservative vælgere, og man kan derfor se hvordan sammenhængen mellem en tilflytning af overvejende røde vælgere, samt en fraflytning af overvejende blå vælgere, har skubbet til den politiske magtbalance i de senere år.

Hold øje med den 4 oktober 2021

Følger man kommunalvalgene i Danmark, vil den 4 oktober være en særlig vigtig dag at holde øje med. Det er nemlig dagen hvor de opstillede partier og deres kandidater offentliggøres.

Det er altså den 4 oktober vi får det første officielle fingerpeg om hvem der kan stemmes på, hvad de forskellige partier og kandidater går ind for, og hvordan deres forskellige valgkampagner kommer til at forløbe. Skriv derfor denne dag ind i kalenderen, så du er sikker på at være så godt informeret som muligt frem mod kommunalvalget den 16 november 2021.