Går du og overvejer at købe et paddleboard? Her er hvad du skal vide

marts 21, 2022 by Ingen kommentarer

Du bor måske i nærheden af vandet, kender en god, stor pool, eller også skal du på ferie ud til havet. Uanset hvad, så er et paddleboard lige dén vandaktivitet, som du som en aktiv person har brug for. Et paddleboard er specielt for dem, der elsker selve oplevelsen af vandet, men som der ikke nødvendigvis behøver at bade. Med et paddleboard kan du komme rundt på vandoverfladen, både imens du afslappet sidder og nyder sommersolen, eller står oprejst og padler energisk derudaf. Uanset hvad, så vil lyden af bølgerne og vibrationen fra dine samt havets bevægelser, være lige noget for dig, hvis du ejer et paddleboard.

Forskellige paddleboards

Paddleboards kan både fås med og uden sæde, alt efter hvad man er mest til. Nogen vil helst have et med sæde, så de kan sidde mere behageligt med rygstøtte, hvilket er specielt godt for dem, der ønsker en mere nydende oplevelse over havets bølger, eller som er ny begyndt, i både balance og funktion. For dem der ønsker en mere kropslig aktivitet, anbefales det uden sæde, så hele stå/sidde-forholdet bliver mere selvbestemt. Mange foretrækker også at stå op, når de skal padle hurtigt fremad, så de kan lægge mere kropsarbejde og styrke i vandstrøgende.

Sikkerhed først

Det er vigtigt at huske at bære redningsvest, da det er lovpligtigt. Sikkerheden kommer selvfølgelig i første række, men hvis den gode, gamle, orange redningsvest kommer i vejen for din fysiske aktivitets gøren, så findes der i dag også langt mindre redningsveste, hvor alt det kropslige bliver lettere at udføre. Derudover følger der sikkerhedsline med, så hvis du skulle falde af (hvilket du nok ikke kommer til at undgå sker i ny og næ) så kan du altid få fat på dit board igen – det er rart for dig som ejer af boardet, da det ellers hurtigt flyder væk fra dig, der er langsommere i vand end på land. Husk også, at det er en dum idé at være på paddleboard i uvejr, da de er meget følsomme overfor vind og stærke bølger. Sørg altid for, at vejret er på din side, inden du bevæger dig ud på vandet, og hav altid respekt for det moder natur-skabte hav. Bliver vejret dårligt, så padl altid ind igen, så du er på den sikre side, og tag ikke nogen risiko.