Hvad er epoxygulv?

november 29, 2021 by Ingen kommentarer

Epoxygulve bliver især anvendt i industrien, da gulvet er funktionsdygtigt på mange måder. Det vil sige at gulvet kan klare mange belastninger og kan fås i en overflade, der både er rustik og skridsikker. Disse egenskaber er især noget, som er nødvendigt at have i industrien som f.eks. i lagerhaller og på værksteder, hvor gulvet skal kunne klare tunge belastninger. Epoxygulve kan se ud på mange forskellige måder, alt efter hvad du ønsker. Gå på opdagelse i gulvverdenen så du kan finde ud af, hvordan dit epoxygulv skal se ud.

Populært i industrien

I mange år har epoxygulvet udelukkende været anvendt i industrien, men nu er det også populært at få i private hjem. Det er meget moderne at få gulv anlagt i kældre og i garager, da det kan give rummene et helt unikt udseende. Du kan sagtens få mønstre og lignende i dit gulv, så det kommer til at få et helt bestemt udseende. Hvis du har en god ide, så er det altid en god ide, at du sammenligner priser for at finde ud af, hvad det koster. På denne måde kan du undersøge, om du har råd til det ønskede gulv.

Fordele og ulemper

Der er både fordele og ulemper ved at få et epoxygulv. Fordelene er at du kan sætte dit eget præg på udseende. På denne måde kan du give gulvet et personligt præg, hvilket gør, at det ikke er alle som har et gulv som dig. Gulvet har desuden en lang holdbarhed og er en god beskyttelse til det underliggende materiale under gulvet. Ulemperne ved epoxygulvet er at det kræver meget forberedelse og ikke bare lige er et gulv der lægges. Det kræver noget planlægning, for at gulvet får det helt perfekte udseende. I takt med at gulvet bliver lagt, kan det godt have en tendens til at lugte af ammoniak. Det skyldes at det våde gulv kan afgive nogle dampe. Lige så snart gulvet er tørt, lugter det ikke af ammoniak mere.

Bliv inspireret

Epoxygulvet består af epoxy, som skal lægges ud i et tykt lag på gulvarealet. Herefter bliver det rullet ud i et plant niveau således, at gulvet bliver perfekt i sidste ende. Epoxylaget kan sagtens anlægges på trægulve, flisegulve og lignende, hvis du gerne vil beskytte dit nuværende gulv endnu mere. Har du brug for inspiration til valg af epoxygulv, så kan du altid finde inspiration på internettet og dermed beslutte dig for, hvad du gerne vil have af gulv.