Hvad er GWO?

maj 31, 2022 by Ingen kommentarer

GWO også kaldet Global Wind Organization er en non-profit organisation, der er blevet etableret af Vestas, Siemens, Ørsted, Vattenfall, GE, Enercon og mange flere. Årsagen til, at GWO blev etableret var for at sikre et mere sikkert arbejdsmiljø i vindmøllebranchen. Sikkerhedskurserne fra GWO bliver hele tiden optimeret, så man altid er sikret en god kvalitet og en høj sikkerhedsstandard, når man deltager i et af kurserne.

Hvad indebærer GWO kurserne?

GWO kurserne giver deltagerne en overordnet forståelse for, hvordan sikkerheden bliver inkorporeret i de arbejdsopgaver, som man møder i vindmøllebranchen. Derudover opnår man også færdigheder inden for sikkerheden og hvordan man skal forholde sig i akutte situationer. GWO kurserne består blandt andet af:

  • GWO Working at Heights
  • GWO Manual Handling
  • GWO First Aid
  • GWO Fire Awareness

Disse fire moduler er nødvendige for at kunne arbejde i mange områder af vindmøllebranchen onshore. Ønsker man derimod at arbejde med vindmøller offshore, er et femte modul nødvendigt:

  • GWO Sea Survival

Kurserne giver altså kursisterne en forståelse og færdigheder til når man skal arbejde sikkert i højderne og hvordan man udfører en sikker og effektiv førstehjælp i tilfælde af, at dette skulle blive nødvendigt. Man får samtidig færdigheder i at forebygge, at en brand opstår og hvordan man bør reagere, når uheldet er ude og man skal træffe hensigtsmæssige beslutninger, så medarbejderne når i sikkerhed i god tid.

Sea Survival modulet, som benyttes til offshore arbejde, skal give kursisterne viden og færdigheder, så de sikkert kan tage forebyggende foranstaltninger hvad angår offshore aktiviteter. Når du først har taget et GWO kursus, er det gyldigt i 24 måneder. Du har tilmed de bedste forudsætninger for at udføre et sikkert arbejde i vindmøllebranchen.

Hvor benytter man GWO kurser

Et GWO kursus er som udgangspunkt et krav for adgang til sites, preassemble og lignende vindmølleområder. Kurset benyttes som sagt også ved både on- og offshore arbejde. Vindmøllebranchen er en branche, hvor sikkerheden let kan blive udfordret, når man arbejder i højden og med hjælpemidler. Det er derfor et erhverv, som har en høj risiko for arbejdsskader og ulykker.

Hvis arbejdsopgaverne skal løses inden for en bestemt tidsperiode, kan medarbejderne føle sig pressede, hvilket kan resultere i, at medarbejderne nedprioriterer sikkerheden og på den måde udsætter sig selv for arbejdsulykker. Derfor har man gjort disse sikkerhedskurser til et krav, når man skal arbejde i brancher, som i højere grad er udsat for arbejdsulykker. For at kunne bevare sikkerheden frisk i hukommelsen, skal man efter de 24 måneder til et genopfriskningskursus for at kunne fortsætte sit arbejde i vindmøllebranchen.