Hvad er specialkaffe? God smag med god samvittighed

juni 8, 2022 by Ingen kommentarer

En kaffesituation og det at nyde din kaffe skal gerne være en hyggelig og sanselig god oplevelse. I 1970´erne tog danskerne kaffen til sig og kaffemanden kom og leverede kaffe i hjemmet, duften fra kaffetasken, hvor de mange kaffepakker stod samlet, står nok klart i manges erindring. Kaffen samlede folk til hygge og sammenkomst. Siden er der sket en stor udvikling indenfor kaffeområdet, hvor der nu i endnu højere grad bevidst lægges vægt på værdi og kvalitet.

Kaffebrygning er blevet en kvalitetsmæssig specialopgave

Der er meget arbejde bag en god kop kaffe, lige fra kaffeplanten dyrkes til kaffebønnen plukkes og kværnes til en lækker kop kaffe. I dag brygges kaffe på alverdens måder, det er næsten blevet en hel videnskab at servere kaffe og det flotte tilbehør og pynt gør det hele omkring kaffedrikning til en særlig oplevelse. Det er nu ligefrem muligt at blive udnævnt som Barista, en titel for en vært og håndværker, der forstår at brygge og servere specielkaffe på kvalitetsmæssig niveau.

Kvalitetsbestemt specialkaffe

Specialkaffe skal gerne sikre den gode og særlige smag alt fra hvilket land og hvilken sort, der er dyrket. Det handler også om, hvordan kaffebønnerne er blevet behandlet og ristet. Hele processen er i spil og en vigtig del for, at du kan få den bedst mulige smagsoplevelse.

Den globale kaffeorganisation Speciality Coffee Association har sat sig for, at værdisættet indenfor organisationen indebærer blomstrende aktivitet, retfærdighed og bæredygtighed. Her er der fastsat en skala for at kvalitetsbestemme kaffe, som ligger mellem 1-100. En kvalitetskaffe skal score mindst 80. Med specialkaffen har du også mulighed for spore forsyningskæden og sikre dig, at kaffen er fremstillet med hensyn til  både mennesket og miljøet.

Specialkaffen er en kontrast til den kommercielle kaffe. Specialkaffen er brygget på Arabicabønner, der er giver en mere sød og blød smag og en duft af sukker og frugt.

Nyd din specialkaffe med god samvittighed

Specialkaffen kan du drikke i godt selskab eller i byen på café og restaurant. Din specialkaffe kan du drikke med god samvittighed og kan du generelt lide kaffe med en anden smag end den, der er betragtet som almindelig dagligdags kaffe, kan du forkæle dig selv med en god smagsoplevelse.

Verdens kaffe er kommet tættere på og du kan vælge at smage på kaffe fra flere forskellige verdensdele, samtidig med at du ved, at ansvarlighed er prioriteret højt. Der er et stort kaffeunivers og går du efter din individuelle smag, er der masser af muligheder.