Hvor meget el må man selv lave?

marts 12, 2022 by Ingen kommentarer

Generelt set, så er der ikke så strenge restriktioner, når det kommer til el. Det er dit hjem, det er din el, det er din opsætning. Du må styre det stort set, som du vil have det. Det er kraftigt anbefalet at man ikke gør, medmindre man har erfaring med, hvad man laver, for ikke at ødelægge for én selv, men du må gerne. Eller, du må gerne helt op til 250 volt. Højere bliver det simpelhent for farligt, og det må du ikke. På samme måde, må du ikke ændre på den grundlæggende elinstallation. Altså må du ikke ædelægge eller ændre på andres el, selv ikke hvis det også påvirker din egen. Ellers skal du bruge dig en elinstallatør.

At gøre det selv kan altid være sjovt

Det kan være dejligt, sådan selv at være inde over det og selv styre det. Men det kan også være farligt, især når man har med el at gøre. Sådan noget kan godt dræbe folk, hvis de får for mange volt igennem kroppen. Så hvis du ikke føler dig helt tryg ved, hvad du laver, så få dig en elinstallatør til at komme ud og kigge på det. Han eller hun vil kunne hjælpe dig ordentligt igennem det, eller gøre det for dig. Bare vid, at vedkommende ikke gør noget, uden at du har været med inde over det.

Og man skal da heller ikke benægte at det er ganske sjovt, sådan at gøre det hele selv. Måske du bedst bare kan lide at være det, som styrer og ændre dit hjem. Hvilket også er fair. Men hvis du ønsker at ændre på el med mere end 250 volt, så skal du desværre, i følge loven, få en elinstallatør til at hjælpe dig! Det er desværre bare sådan landet ligger.

En elinstallatør kan dog hjælpe dig med en del

Når det så er sagt, så er der en del ting, som en elinstallatør kan hjælpe dig med. Måske man tænker at el bare er el. Men der kan være mange forskellige og mindre opgaver at lave, når det kommer til el. Hvad enten det bare er at få tjekket din el, til at få udskiftet din eltavle, til en total renovering at installationen, så kan en elektriker være behjælpelig! Bare se mere om det på INV-EL på internettet. De er mere end villige til at være behjælpelige og sørge for du får styr på din el.