Hvorfor skal du skifte til vinterdæk

november 5, 2021 by Ingen kommentarer

Det slår aldrig fejl, hvert år er der travlt på værksteder i hele landet, også Au2Vest i Taastrup, når den første sne rammer landet.

Danskerne ved at man bør skifte til vinterdæk siger indehaveren af Au2Vest, men alligevel er der mange der venter lige til sidste øjeblik. Og det er både farligt og ikke særlig økonomisk for bilisterne.

Læs med her og hør hvorfor du skal huske at skifte til vinterdæk, og hvorfor du skal gøre det i god tid.

Undgå lange ventetider

Lad os starte med hvorfor du skal være ude i god tid med at få skiftet dine vinterdæk.

En undersøgelse fra Mercedes-Benz viser at helt op til 42% af de danske bilejere først skifter til vinterdæk når nattefrosten har sat ind, eller når den første sne daler fra himlen.

Det vil altså sige at hvis du venter for længe så kommer du evt. til at opleve lange ventetider på værkstedet, ligesom Au2Vest oplever hvert år.

Der er intet til hinder for at du allerede nu booker din tid til hjulskifte her.: Kontakt Au2vest, med det samme. Du behøver nemlig ikke vente på frost inden det kan betale sig at skifte til vinterdæk.

Fordele ved at køre på vinterdæk

I mange lande er vinterdæk et lovkrav, dog ikke i Danmark, men der er altså gode grunde til at man har valgt at indføre lovkrav om det i andre lande, for kører du på sommerdæk om vinteren, så kan du være til stor fare, både for dig selv og andre trafikanter.

Dette får du ud af at skifte til vinterdæk:

  • En langt kortere bremselængde
  • Et bedre vejgreb
  • Bedre brændstofsforbrug
  • Mindre slitage på dækket, da et vinterdæk er lavet til kulden

 

Hvad med helårsdæk

Lige så snart snakken falder på vinterdæk, så vil der også altid være nogen der siger: “Jamen, hvad med helårsdæk”, og det er egentlig et udmærket spørgsmål, selv om der kan være lidt delte vande.

Nogen mener at et helårsdæk er absolut no-go, mens andre mener det fungerer fint, men det kommer altså helt an på dit kørselsbehov, din kørestil og hvornår på året du vælger at skifte dæk.

Kører du ikke ret langt, og kører du f.eks. kun når der er godt udsyn og så klart vejr som muligt, så kan vinterdækkene sagtens være et god alternativ til dig, hvis altså du sørger for at få sat nye helårsdæk på til vintertid.

Kører du derimod rigtig langt hver dag, så vil du i sidste ende alligevel slide mindst to sæt dæk op hver måned, og så kan det lige så godt betale sig at have to par at skifte mellem.