Kan man selv bekæmpe Skægkræ?

november 7, 2022 by Ingen kommentarer

Det er de færreste, der frivilligt inviterer et skægkræ ind i hjemmet. På trods af dette, finder de ofte ind i de danske hjem. Når de små skægkræ først er kommet ind ad døren, kan de være svære at slippe af med igen. Der findes dog forskellige metoder, du kan afprøve, hvis du ønsker af bekæmpe skægkræ i dit hjem. Du kan eksempelvis forsøge med intens rengøring af hjemmet. Vil du vide mere? Så læs med herunder, hvor du får en guide til, hvordan du kan bekæmpe skægkræ.

Rengøring, rengøring og mere rengøring

Selvom det lyder for godt til at være sandt, kan forskere konkludere, at den bedste måde at slippe af med skægkræ på, er ved en god gammeldags omgang rengøring. Her er det især støvsugeren, der skal svinges. Skægkræet sætter sig nemlig ofte i gulvtæpper og blødt stof. En god støvsuger kan som ofte suge dyret op og fjerne det fra hjemmet. Når man ønsker at bekæmpe skægkræ med en støvsuger, er det vigtigt, at man kommer ud i alle kanter og hjørner. Derudover er det vigtigt, at du støvsuger eventuelle sprækker og revner i boligen. Det er nemlig i de varme afkroge, skægkræene elsker at gemme sig!

Sænk temperaturen

En anden måde hvorpå du kan bekæmpe skægkræ i dit hjem, er ved at sænke temperaturen. Ja, du læste rigtigt! Temperaturer spiller en stor rolle i skægkræets overlevelse. Det stædige skægkræ trives bedst i omkring 22-24 grader. Ønsker du for alvor at drive skægkræet ud, skal du altså have temperaturen i hjemmet en del under disse grader. Forskere og professionelle anbefaler, at du lader temperaturen falde til cirka 16 grader, hvis du ønsker at have held med denne metode. Kan du ikke holde denne kulde ud, kan du flytte ud, inden til skægkræene endelig er ude af dit hjem.

Overvej professionel hjælp

Har du forgæves prøvet at bekæmpe skægkræene med ovenstående metoder, men uden held, er det tid til at overveje professionel hjælp. Får du ikke bekæmpet skægkræene inden for kort tid, vil de formere sig og sprede sig til alle afkroge af dit hjem. En professionel har de rette remedier til at bekæmpe skægkræet, og er desuden korrekt uddannet til at foretage bekæmpelsen. Er du en af de mange danskere, der døjer med skægkræ i dit hjem, kan du få professionel hjælp her. Det vil uden tvivl overraske dig, hvor hurtigt du kan slippe af med skægkræ!