Kantinedrift på arbejdspladsen mere vigtigt end du måske tror

oktober 29, 2021 by Ingen kommentarer

I mange virksomheder, foreninger og andre organisationer er kantinen et af de, hvis ikke den, mest værdsatte områder på hele arbejdspladsen. Det er her kollegaerne typisk samles og spiser frokost med hinanden, hvor de kan koble hurtigt af fra arbejdet (hvis muligt).

For mange kan en attraktiv kantineordning være guld værd, da det betyder lækker og smagfuld mad hver dag. Sultne maver er lig med utilfredse og uproduktive medarbejdere, hvorfor det kan give mening at have en frokostordning eller have adgang til mad. Dog er adgangen og udvalget af mad ikke det eneste, som har en stor betydning.

Lige så vel en god kantine kan være god for medarbejderne, kan en ringere kantine være lige så skadelig.

Kantinen – samme præmisser som spisesteder

En kantine kan mange måder ses som et spisested, da den deler en del overordnede træk. Selvom det ikke er i alle kantiner at maden laves direkte, men derimod opvarmes eller gøres klar, er det stadigvæk dybt nødvendigt at have en god hygiejne.

Har jeres kantine på arbejdspladsen en dårlig eller manglende hygiejne, kan det give anledning til udbrud af sygdomme og madforgiftninger med videre. Alt sammen noget som giver gevaldig store konsekvenser for driften af virksomheden – og ikke mindst de ansatte.

Er jeres kantine styreret af en virksomhed eller personer udefra, kan det betyde forretningen for disse, hvis deres forretning associeres med madforgiftning og sygdomme. Derfor er det vigtigt, at der altid er trit med rengøringen i kantinen – også selvom der ikke kokkereres mad.

En løsning der gavner mere en maver

I stedet for at fjerne kantinen eller spare den helt væk, kan det være en god ide, særligt hvis I selv står for kantinedriften – at få hjælp til rengøringen. Der findes et hav af muligheder når det kommer til rengøringshjælp, da der findes mange forskellige firmaer. Det kan her anbefales at undersøge de forskellige muligheder og kun vælge dem, som tilbyder rengøring af kantiner mv., da kantiner imod sætning til kontorer kræver særlig rengøring, da det er steder, hvor mad behandles og spises.

Det kan her anbefales at hente hjælp fra virksomheder, som tilbyder kantineservice. Som navnet antyder er det en service af kantiner, hvilket indebærer dybdegående rengøring og eventuel brug antibakterielle midler, således at jeres kantine står klar til brug. Ved at hente hjælp fra et professionelt kantineservice virksomhed, kan I være sikre på arbejdet bliver gjort ordentligt, og at hver en vigtig afkrog er blevet rengjort.

Det kan aldrig betale sig at gå ned på sundhed, hvorfor det kan være meget gavnligt at få rengøringshjælp, fremfor helt at fjerne kantineordningen. Sultne maver giver utilfredshed, men syge personer er langt mere skadeligt, når arbejdspladsvurderinger, bundlinjen, arbejdspresset grund af manglende personale – tages i betragtning.