Kom i gang med at udfolde din indre kunstner

juni 25, 2022 by Ingen kommentarer

Har du på fornemmelsen, at der gemmer sig en lille kunstner inde i dig? Du har måske tegnet og malet meget, da du var lille, hvor du måske også var god nok til det, men så er det måske også noget, du har lagt lidt på hylden i takt med, at du er blevet ældre?

Så er det vist ved at være på tide, at denne hobby igen bliver taget op, så du kan se, hvad du rent faktisk kan fremstille af kunstværker. Her får du inspiration til, hvordan du kommer godt i gang.

Køb en masse materialer og udstyr hjem

Når du skal til at udfolde din indre kunstner, så kræver det først og fremmest, at du har nogle materialer, så du kan komme i gang. Her er det en god ide at skaffe lidt af hvert hjem, for det er aldrig til at vide, hvad man pludselig får brug for i sin kunsteriske proces.

Der er nogen, der foretrækker at tegne med Farveblyanter på papir, fordi de måske bedst kan lide det mere detaljerede udtryk, og så er der selvfølgelig også dem, der synes, at det er mest spændende med maling, fordi det nogle gange går lidt hurtigere. Og herunder skal man også være opmærksom på, at der findes mange forskellige slags farveblyanter og maling, så det er egentlig med at prøve sig lidt frem og eksperimentere med, hvad man kan lide.

Vær ikke bange for at gå amok og fejle

Når nogen tegner eller maler, har de en tendens til at være lidt forsigtige, fordi de er bange for at lave noget forkert og starte forfra. Denne tankegang er også ganske forståelig, men når det drejer sig om kunst, og særligt den kunst man selv skal til at skabe, så skal man også huske sig selv på ikke at være alt for bange for, at det hele ikke bliver helt perfekt. Det uperfekte kan nemlig også tit være det, som giver værket lidt mere kant, og som gør det mere interessant at se på.

Så en god huskeregel er altså, at du ikke skal være alt for selvkritisk, når du lige går i gang, og at du desuden heller ikke skal være bange for at eksperimentere en masse. Kunst skal jo gerne vække noget i både dig og dem, der måske skal se på det, om det så er en følelse eller en holdning, så derfor er det også bare med at prøve en masse forskellige af.