Læringsplakater til skolens mindste

februar 23, 2023 by Ingen kommentarer

Børn lærer på forskellige måder, og det er vigtigt at tage hensyn til dem alle. En af de mest foretrukne og anvendte blandt indskolingsbørn er den visuelle. En stor del af de materialer, du finder i klasseværelset hos de mindste skolebørn, hører da også til de visuelle læringsmidler. Du kender det sikkert fra dig selv – nogle gange skal man se det for sig, før man er helt med.

 

Skal børnene lære om dyr og natur, er det en god ide med noget at kigge på. Det er spændende også at få den taktile del med, så et par udstoppede dyr står ofte på en hylde. Men da klasseværelserne i dag er godt fyldt op med op til 30 friske drenge og piger i hver klasse, er det svært at afsætte plads til et helt konservatorværksted. Benyt i stedet for visuelle læringsmidler, der fylder lidt mindre, som eksempelvis plakater. Hos UnikPlakat elsker vi at tegne, og vi har et stort udvalg af bogstavplakater og håndtegnede dyreillustrationer, som egner sig særdeles godt som læringsplakater til klasseværelset.

 

Lær alfabetet med sjove plakater

Er du skoleleder eller klasselærer, og leder du efter en skøn alfabet plakat til børn, bør du smutte forbi UnikPlakat.dk. Vi har illustrerede abc plakater, som gør det nemmere for børnene at lære bogstavernes lyde at kende. Det danske sprog er svært, blandt andet fordi vi har mange vokallyde, som kan være svære at høre. Med en tegning til hvert bogstav, opbygger barnet en base af referenceord og bygger bro til de mange andre ord, der kommer efter.

 

Træk naturen med ind i klasseværelset

Nævnes kan vores skoleplakater med insekter og krible-krable-dyr og vores plakater med sommerfugle og bier. Vi har også helt unikke plakater med mariehøns og havens kendte fugle. Disse plakater er ikke bare gode til at lære om smådyrenes udseende og navne. De kan også bruges til at lede samtalen videre til det klimahensyn, vi er nødt til at gøre til en del af næste generations skolegang. Det er vigtigt for naturen, at vi passer på bierne, insekterne og sommerfuglene, fordi de har en funktion, eller fordi deres blotte tilstedeværelse er et tegn på en sund natur.

 

Skal samtalen handle om madvarer, er det måske en ide med frugt- og grøntplakater. Også sundhed og god mad bør spille en stor rolle i de mindstes liv, så kendskabet til de mange spændende muligheder for sund madlavning er oplagt at tage fat på i skolen.

 

Skolebørn er ude i al slags vejr, og derfor er netop vejret nærliggende at tale om. Vejret hænger sammen med årstiden, og af den grund har vi lavet et sæt med fire plakater, én for hver årstid. På de forskellige plakater er det tydeligt, hvilken type vejr vi oftest oplever ved hver årstid, og hvilke aktiviteter vi kan lide at kaste os ud i.