Nanolaminat er det sidste nye inden for møbeloverflader

februar 22, 2022 by Ingen kommentarer

Teknologiske fremskridt er givet på ethvert marked, men en nylig udvikling inden for møbelmaterialer har taget markedet med storm; nanolaminat. Nanolaminat som materiale er blevet behandlet og produceret ved at manipulere materialet i nanoskala. Dette tilfører møblerne nogle yderst gavnlige egenskaber, som alle er af enorm værdi for en given forbruger, og som garanterer produktet en levetid ud over traditionelt fremstillede produkter. I denne artikel skitserer vi 5 fordele ved at vælge nanolaminat som dit næste møbelmateriale.

  1. Øget styrke og holdbarhed

Nanolaminat er utroligt stærkt og holdbart. Nano-skala manipulation af materialet resulterer i et produkt, der er modstandsdygtigt over for ridser, buler og andre former for skader. Derudover forvrænger eller bøjer nanolaminat sig ikke, hvilket betyder, at dine møbler vil bevare sin form og strukturelle integritet over tid, forudsat at det befinder sig i et nogenlunde stabilt miljø, som for eksempel et ganske almindeligt kontor eller hjemmekontor ved stuetemperatur.

  1. Modstandsdygtighed over for vejrlig og UV-skader

Nanolaminat er også modstandsdygtig over for vejrlig og UV-skader. Det betyder, at dine møbler ikke falmer i solen eller bliver beskadiget på grund af udsættelse for elementerne. Derudover er nanolaminat ikke-giftigt, hvilket betyder, at det er sikkert at bruge i indendørs miljøer.

  1. Lave vedligeholdelseskrav

Nanolaminat kræver meget lave vedligeholdelseskrav. Dette skyldes, at materialet ikke optager væsker eller fugt, hvilket betyder, at der ikke er risiko for mug eller skimmelsvamp. Derudover er nanolaminat let at rengøre og kræver ikke nogen specialiserede rengøringsprodukter eller udstyr. Desuden er produktet også ekstremt nemt at reparere på, hvis du for eksempel ved et uheld for lavet ridser i din (for eksempel) bordplade i nanolaminat. Materialet ’lukker’ sig nemlig om sig selv, når det bliver opvarmet, og derfor kan du blot stryge tilskadekomne områder på overfladen, for at fjerne disse.

  1. Brandmodstand

Nanolaminat er, ligesom almindeligt laminat, et materiale, der er modstandsdygtigt over for brand, hvilket betyder, at møbler lavet heraf ikke brænder lige så nemt i tilfælde af brand. Ikke desto mindre er laminater typisk produceret i plast, hvorfor de desværre kan frigive giftige dampe og gasarter, når de udsættes for forhøjede temperaturer.

  1. Miljøvenlig fremstillingsproces

Fremstillingsprocessen for nanolaminat er miljøvenlig. Dette skyldes det faktum, at alt efter materialet, så kræver manipulation af materialet i nanoskala ikke brug af skadelige kemikalier eller toksiner. Herudover kan nanolaminat såvel som almindeligt laminat altid produceres ved hjælp af CO2-neutrale processer som for eksempel bioplast. Faktisk kan der ved produktion af netop denne type materialer opnås CO2-negative klimaaftryk, da biomassen typisk har opfanget CO2 fra atmosfæren, som herefter bliver bundet i et møbel, der holder mange år. Levetiden er netop også en af laminaternes miljøvenlige aspekter. Da møbler som for eksempel reoler eller skabe i nanolaminat har en svært forlænget levetid kan de stille forbrugerens behov i mange årtier, og på denne måde sænke efterspørgslen på produktionen af nye møbler.