Nydelsen ved at sætte sig ind i en varm bil

oktober 3, 2021 by Ingen kommentarer

Jeg har i mere end 30 år været vant til at sætte mig ind i en kold bil om vinteren – eller gå ud 5-10 minutter før for at starte den, så den kunne blive varm inden jeg skulle køre.

Jeg har ikke tal på hvor mange gange jeg er kommet ud en morgen, selvfølgelig lidt bagud i mit travle program, for så at opdage at der var is på ruden, som skulle skrabes af. ARGH!!! Det har jeg ikke tid til – jeg skal afsted.

Godt stresset må man febrilsk i gang med at skrabe is af, hvis man ellers kan finde sin isskraber… nøj, hvor har jeg mange gange måtte stå med et kreditkort og stivfrosne fingre, for at få is af forruden.

Og så kommer man endelig ind i bilen, hvor man så sidder med jakke, hue og vanter på fordi bilen er iskold. Afsted med mig, ned på motorvejen, hvor jeg så skal sidde og kæmpe med at få jakke, hue og vanter af, mens jeg styrer rattet med knæet (ikke særlig sikker, vel).

Nå, men sådan har mit liv som bilist været i mere end 30 år – lige indtil jeg fik taget mig sammen til at få monteret en bilvarmer. Sådan en lille maskine, der bliver monteret ude i motorrummet på min bil og som i løbet af en halv times tid – vel og mærke inden en halv time INDEN jeg skal køre – varmer min motor op, så den er varm når jeg kommer ud.

Jeg kan endda sågar sætte den til at varme kabinen op! Hallo… jeg kan sætte mig ind i en varm bil. Og ikke nok med det. Jeg kan endda også sætte mig ind i en bil, hvor der ikke er is, sne eller dug på ruden. Det er virkelig en sand fornøjelse at kigge på fruens bil ved siden af, smile, smide overtøjet, dreje nøglen og køre på arbejde – i en varm bil.

Jeg forstår ikke at jeg har ventet i så mange år på dét. Nuvel, det koster selvfølgelig lidt at få anskaffet en motorvarmer og få den monteret – men det har virkelig været alle pengene værd.

Det var faktisk min mekaniker, som foreslog mig det, en dag jeg stod og brokkede mig over at skrabe is af, for at køre på værkstedet og få skiftet olie på bilen.

Han grinede bare af mig og fortalte, at han kunne tænde for varmen i sin bil via en app på telefonen. Han viste mig det og jeg så med egne øjne, hvor nemt det var at kontrollere.

Jeg var solgt! Og i dag nyder jeg at køre rundt i min varme bil.