Nyt fra fødevareindustrien

oktober 14, 2021 by Ingen kommentarer

Der sker masser af nyt fortiden i den danske fødevareindustri, hvor der er fuld fokus på den grønne omstilling. Der er masser af udfordringer som skal løses, og løsninger som skal implementeres før det batter noget.

 

Meyers vil købe danske bælgfrugter

Bælgfrugter er en rigtig vigtig afgrøde både ernæringsmæssigt og ikke mindst når man ser på klimaregnskabet. Derfor er det vigtigt at man også kan købe bælgfrugter som linser, kikærter og sorte belugalinser dyrket i Danmark, mener Meyers. De har derfor indgået et samarbejde med Bornholms Valsemølle, der har en del lokale bornholmske landmænd i folden. Da Meyers bruger ca. 55 tons om året, vil det for alvor batte noget hvis disse i fremtiden kan komme fra danske landmænd.

 

Co2 Neutral chokoladebar i 2050

Har man lyst til chokoladebaren Mars, så kan man måske i 2050 nyde den med god (Co2) samvittighed. Koncernen bag har nemlig lige meldt ud, at planen er at hele værdikæden skal være fri for Co2 senest i år 2050. Det lyder bestemt som en god ide, selvom man nok næppe kan forvente at få en Co2 og kaloriefri chokoladebar – det havde ellers været den ultimative chokoladebar.

 

Øl skal have mindre alkohol og kalorier

Der er fuld fart på sundhedsbølgen når vi snakker om alkohol – og trenden er tydlig i retning af vi drikker flere øl med lavere alkoholprocent og kalorier end tidligere. Det har fået Tuborg til at fokusere mere på netop dette marked. Det er en interessant udvikling, og betyder også at det bliver nemmere at få en god øl når man er i byen, og stadig kan køre hjem. Der er faktisk også en ny trend inden for spiritus, hvor man også ser lav eller ingen alkohol produkter på hylderne. Hos spiritus grossisten Sprit & Co sælges der i dag langt mere alkoholfri spiritus end for bare få år siden.

 

Corona pandemien fører til opkøb hos Rekom

Nordens største bar og natklub koncern Rekom har benyttet den globale corona pandemi til at gå op opkøb i branchen. Så selvom Rekom’s egne venues har ligget stille i op til over helt år, så har det ikke forsinket vækstplanerne. Den kapitalfond ejet virksomhed har således stadig masser af kapital og vil helt sikkert vokse yderlig i de kommende år.

 

Tequila trender i USA

En af verdens største spiritus koncerner, Diageo, har annonceret at man vil investere hele 500 millioner Dollars i egen produktion af Tequila i Mexico – blot for at kunne følge med efterspørgslen. Tequila er sammen med Mezcal også den spiritus der har set store vækstrater herhjemme. Det kan også mærkes hos importøren Sprit & Co, som selv importere forskellige Tequila brands. Det gælder især de bedste Tequilaer, dem man kender under betegnelsen  100% agave tequila.