Økologiske kaffekapsler er den miljøvenlige løsning

oktober 25, 2021 by Ingen kommentarer

I takt med at fokusset på en bæredygtig fremtid bliver større og større, stiller vi som forbrugere af alverdens produkter i endnu højere grad krav til, at produkterne er fremstillet så miljøvenligt som muligt. Dette gælder også inden for kaffe, som er en stor synder inden for klimaforurening. Dette gælder især ved produktionen af kaffekapsler, som i tillæg til produktionen af selve kaffen, også efterlader et stort klimaaftryk i forbindelse med produktionen af plastik og aluminium.

 

Derfor bør man som forbruger af kaffe have fokus på de kaffeprodukter man forbruger, og om de er fremstillet på en bæredygtig og klimavenlig måde. I denne artikel sætter vi fokus på netop kaffe og kaffekapsler, med råd til hvordan man som forbruger kan gøre en forskel for klimaet, når man næste gang køber ind til sin kaffe.

 

Produktionen af kaffekapsler er skadeligt for miljøet

 

Traditionelt set har kaffekapsler været produceret i plastik og aluminium, som både er skadelige at producere, men som også er svære at nedbryde når de ender på lossepladsen. i 2018 endte over 50 milliarder kaffekapsler produceret i aluminium og plastik på lossepladsen, hvilket efterlader en kæmpe klimaregning til de kommende generationer. Kigger vi derudover på produktionen af aluminium, så produceres der over 10 tons affald, for hvert ton aluminium der produceres.

 

Derfor har der været en stigning i efterspørgslen efter økologiske bionedbrydelige kaffekapsler, som er produceret i andre materialer end plastik og aluminium, og som derfor har et mindre negativt klimaaftryk. Disse bionedbrydelige og komposterbare kaffekapsler er i stedet produceret i plantebaserede materialer som er nemme at nedbryde, og produceret på klimavenligt vind-, vand- og solenergi. De er altså langt mindre skadelige for klimaet, end de traditionelle kaffekapsler produceret i plastik og aluminium.

 

Økologiske kaffekapsler kan bruges som miljøvenligt alternativ

 

De økologiske kaffekapsler kan anvendes på samme måde som andre typer kaffekapsler, og vil ofte også være anvendelige på almindelige nespresso kaffemaskiner mv. Priserne er også mere eller mindre de samme, så der er derfor ikke nogen undskyldninger for ikke at anvende økologiske og bæredygtige kaffekapsler.

 

Du finder allerede de økologiske alternativer til kaffekapsler i mange supermarkeder, og andre kaffekapsel forhandlere, ligesom du også finder endnu større udvalg ved at handle på internettet.

 

Er du i tvivl om hvilke kaffekapsler du skal vælge, kan du ved at følge dette link finde en guide til de bedste og billigste kaffekapsler, hvor der er indsamlet information om en række forhandlere af kaffekapsler, herunder priser, produktion og meget mere. På den måde får du et overblik over en lang række kaffekapsel forhandlere, og hvilke produkter de tilbyder, herunder om de tilbyder de klimavenlige kaffekapsler. For at finde frem til din nærmeste forhandler, kan du foretage en søgning efter kaffekapsler i dit lokalområde.