På skattejagt I Danmark – Hvor skal jeg begynde?

oktober 6, 2021 by Ingen kommentarer

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed. Det er meget vigtigt at finde det rigtige sted at gå på skattejagt med din neodym magnet eller din metaldetektor. Det vil være alfa omega for, hvad du finder, og hvor mange skatte du finder.

Hvis du kigger på stranden, finder du sandsynligvis tabte smykker, mønter og ure. Hvis du besøger et sted, der engang var en slagmark, er det mere sandsynligt, at du finder bajonetter og skalhylstre. Derudover kan du finde både antikke flasker eller krukker, hvis du leder et sted, hvor der er gamle ruiner.

Der er en tommelfingerregel for skattejægere: Søg, hvor mange mennesker har gået eller samlet sig førhen. Det omfatter blandt andet strande, parker, legepladser, picnicområder, rekreationsområder etc.

Find mere info på skattejaegere.dk

Start med byens historie

Hvis du oprigtigt er interesseret i at finde gode jagtmarker og gøre store fund, kræver det både planlægning og snuhed. Du skal i virkeligheden undersøge, hvor der kan være mulighed for at finde noget interessant, før din jagt begynder. Eksempelvis er det ikke svært at finde uddrag af historien om et bestemt sted eller by. De fleste byer opbevarer eksempelvis historiske dokumenter på biblioteket.

Den form for research vil hjælpe dig med at finde skatte og formentlig spare dig for en masse timer, hvor du formålsløst ville have gået rundt og ledt efter mulige skatte.

Når du besøger biblioteket, skal du kontrollere afsnittet om den lokale historie. Bed bibliotekaren om at instruere dig. Se efter historier om fester, lokale virksomheder, sportsbegivenheder, pensionater og industrien på det påliggende sted.

Hvis du kan få fingre i gamle kort med kryds og husmærker, vil dette også vise sig værdifuldt. Her er nogle forslag til gode jagtsteder, som du kan undersøge på dit lokale bibliotek:

 • Forladte huse
 • Pensionater, saloner, hoteller
 • Slagmarker og lejre
 • Krimier, uløste røverier
 • Brande, oversvømmelser eller katastrofer, der ødelagde bygninger
 • Haller og mødesteder for borgergrupper
 • Lokale vartegn, seværdigheder
 • Nye broer, gennemgange.
 • Sociale og kirkelige arrangementer
 • Ekspeditioner
 • Placering af den gamle bys losseplads

Hold også øje med gamle motorveje, boldbaner, messeområder og jernbaner, der siden hen er lukket. Der er mange opdagelsesmuligheder her.

Vær opportunistisk

Hold øje med byggeprojekter eller specielle byudviklinger. Hvis du tænker uden for boksen, kan du overraske dig selv med ideer til skattejagtsteder.

Brainstorm om tidligere begivenheder og din bys historie. Har du hørt om en historisk gård, der engang blev drevet af velhavende mennesker og nu er efterladt? Det er klogt at være opportunistisk som skattejæger.