Ryd op og ryd ud

oktober 26, 2021 by Ingen kommentarer

Tro det eller ej, vinteren er snart forbi og overstået. Snart kommer foråret og den næsten uimodståelige trang til at få ryddet ud i gemmerne.

Så er du den lykkelige ejer af en af følgende: Garage, loft, kælder eller måske børneværelset efter ungerne er flyttet hjemmefra? Så er det bare at komme i gang med oprydningen.

Tøj

Hvis du har mærkevarer eller designertøj i god stand er det bedste bud, at sælge disse på f.eks. DBA eller eller i en vintagetøj butik. Er tøjet ikke mærkevarer, så er det en god idé, at donerer det til en genbrugsbutik eller smid det i en tøjcontainer. Tøjet skal dog være nogenlunde i stand, så er det mølædt og lugter, så er rette sted genbrugsstationen eller skraldespanden.

Bøger

Tag bogsamlingen med til et Antikvariat og hør hvad køberen vil give for dem. Måske du kan tjen en god skilling her. Hvis du har fagbøger eller undervisningsbøger f.eks. de bøger dine børn brugte i forbindelse med deres uddannelse, så findes der forskellige markedspladser som henvender sig til disse. Husk altid, at dit skrald er andres guld. Hvis du kan hjælpe en fattig student med en billig bog – så er det da bare toppen.

Et andet alternativ er selvfølgelige at donere bøgerne til genbrugsbutikken. På den måde, kan andre købe bøgerne for nogle billige penge – og så går pengene også til et godt formål.

Videospil og film

Prøv at sælge dine videospil og spil på DBA. Nogle spil er faktisk rigtigt mange penge værd idet de har en retro-vibe omkring sig. Mange genopliver deres gamle consoller for, at spille spil med dårlig grafik m.m. Men det er nostalgi der er tale om her – og det skal man aldrig undervurdere.

Porcelæn

Har du et spisestel eller kaffestel et sted i gemmerne så kan det også være mange penge værd. Gode mærker som Royal Copenhagen, Bing og Grøndahl kan være ret mange penge værd. Selv en tallerken, kaffekop en skål eller fad kan være adskille hundrede kroner værd! Tag kontakt til en antik butik og få et tilbud på dit porcelæn. Det er forskelligt hvor meget det er værd, men især Musselmalet porcelæn kan man få en rigtig god pris for. Det samme gør sig gældende med Blå Blomst porcelæn. Er dit porcelæn ikke af så god kvalitet, så tager de fleste genbrugsbutikker imod det med kyshånd.

Musikinstrumenter

Har du en gammel guitar eller et klaver stående, så kan du få en rigtig god pris for det. Er det af god kvalitet, så kan du tage kontakt til din nærmeste instrument-butik og få en vurdering af dit instrument. En god elektrisk guitar kan nemt indbringe et par tusind kroner.

God samvittighed

Når dine ting ikke ryger på skralden, men bruges af nogle andre så klap dig sig på skulderen. Du er med til at gøre verdenen et bedre sted at være i. Både for dig selv men også for kommende generationer.