Sådan du kan gøre din transport grønnere og mere økonomisk

november 6, 2021 by Ingen kommentarer

Der er i dag et øget fokus hos mange på at være mere miljøbevidst og økonomisk. Der kan være mange forskellige årsager til dette, hvilken kan skyldes større fænomener såsom global opvarmning og klimaforandringer, såvel som personlige årsager.

Uanset hvad din personlige motivation er, kan det være godt at blive miljøbevidst i sine valg, ikke kun for miljøet, men også for din pengepung. Nogle tror fejlagtigt at mere miljøbevidste valg er dyrere end konventionelle, men dette er ikke altid sagen. Når det kommer til transport, findes der mange muligheder for, hvordan du både kan få en grønnere og mere økonomisk mobilitet.

Beliggenhed og distance

For mange afhænger valget af transport typisk af distancen fra deres hjempæl til arbejde eller andre omkringliggende steder. Det kan her være afstanden til spisesteder, sociale steder, venner og familie mv.

For letheden tager vi udgangspunkt i transport til og fra arbejdspladsen og dit hjem.

Toget til dig der bor langt væk

Skal du køre store distancer til og fra arbejde, kan det give god mening at bruge toget. Det afhænger dog meget af, om du har togbaner og stationer i nærområdet. Ligeledes kan være en god idé, såfremt at du har den mulighed, nemlig at køre i bus til og fra lokationer. Det kan være mere nyttigt at gøre brug af denne løsning ved mellemlange og lange distancer.

Det er dog ikke alle busser og toge der blevet grønnere i driften, hvorfor det ikke nødvendigvis er det bedste grønne alternativ, men i hvert fald mere økonomisk. Det forventes dog at flere toge og busser bliver grønnere i deres forbrug.

En tur tilbage gennem barndommens mekanik

Er du bosat et sted, hvor der ingen lokale togbaner er, kan det bedre give mening at investerer i en bil, hvoraf det anbefales at vælge hybrid eller 100% el, hvis du ønsker at være grønnere. På den måde kan du formå at vedligeholde dit arbejde, men samtidig bidrage til en mere miljøbevidst omstilling.

Har du derimod ikke lange distancer til og fra steder, kan det give bedre mening at investere i en elektrisk løbehjul eller cykel. Det kan her være mere økonomisk og grønnere at investere i en cykel frem for elektrisk løbehjul, da du ikke forbruger strøm på en almindelig cykel. En cykel er godt valg der slår to fluer med et smæk, hvor du ikke behøver at investerer mange tusinde kroner for at høste fordelene ved en almindelig cykel.

Du kan købe cykler mange steder fysisk og online. Der findes et væld af muligheder rundt omkring i landet, hvorfor det kan give mening at finde cykelhandler i Næstved, hvis du er bosat i Næstved by og omegn.