Sådan kan du få mere plads i stuen

april 7, 2022 by Ingen kommentarer

Bor du i en lejlighed med små rum, og vil du gerne udnytte pladsen bedst muligt, uden at det bliver for rodet? Det kan være svært at indrette små rum, hvis man ikke ved, hvad der kan gøres. Der er dog mange muligheder, og du behøver ikke gå på kompromis med så mange ting, selvom rummet er småt. Hvis du især gerne vil indrette din stue pænt, uden at det bliver rodet at se på, så giver vi dig her nogle tips til, hvordan du bedst muligt udnytter pladsen i din stue. Hvis det lyder som noget for dig, så kan du læse med herunder.

Vælg mindre møbler

Du kan sagtens få plads til møbler, der også er plads til i alle andre stuer. Det eneste er dog, at dine møbler skal være mindre, hvis du vil have så meget ud af stuen som muligt. Her kan du blandt andet vælge at købe en 2 personers sofa. Hvis du vil have flere siddepladser, så kan du også købe en lænestol til stuen, som du nemt kan flytte rundt på. Det kan også give mere plads, hvis du vælger møbler med smalle ben. Dette kan give en fornemmelse af et større rum. Derudover giver runde former også mere plads i rummet, så hvis du kan finde et rundt spisebord, så kan du automatisk give stuen mere plads. Hvis du bor alene, behøver du altså ikke købe megastore møbler.

Ryd op

Hvis du er lidt af et rodehoved, så kan det også få din stue til at se mindre ud. Sørg for at holde gulvet frit fra tøj og andre ting, der nemt kan ende på gulvet, hvis man skal ud ad døren i en fart. Det er heller ikke fedt at komme hjem til en lejlighed, der roder. Især hvis pladsen er trang.

Få mere lys ind

Dagslys kan også gøre meget for udseendet af din stue. Hvis du har gardiner for vinduerne i stuen, så sørg for at rulle dem fra om dagen. Især hvis du får besøg af gæster. Hvis du absolut skal have gardiner, så kan du vælge nogle lysere og mindre tunge gardiner. Du kan også vælge lyse rammer til dine billeder og plakater, så dagslyset kan genspejle sig i dem.

Udnyt vægpladsen

Nu hvor der måske ikke er særlig meget plads på gulvet, så kan du med fordel udnytte vægpladsen i stuen. Her kan du for eksempel hænge reoler eller hylder op, hvor du kan have plads til dine bøger og andre små nipsting. Du kan også vælge at hænge dit fjernsyn op på væggen, så du sparer lidt plads.