Samler dine gamle guldsmykker støv? 3 måder til at tjene penge på dem

oktober 5, 2021 by Ingen kommentarer

Samler dine gamle guldsmykker støv? 3 måder til at tjene penge på dem

 

Er du ejer af nogle gamle guldsmykker og ure, måske nogen som du har arvet eller købt i sin tid, men som du ikke ønsker længere at have liggende og samle støv?

Uanset årsagen findes der en række forskellige metoder, som du kan gøre brug af for at lidt mere mønt til pengepungen. De forskellige løsninger forudsætter dog nogle krav, hvis du ønsker at få den bedste fortjeneste – eller så meget som muligt for dine smykker.

Loppemarkeder

Der findes i dag mange muligheder, når det kommer til platform, hvorpå du kan sælge eller handle brugte og nye guldsmykker. Der findes her traditionelle platforme og forums såsom loppemarkeder, hvor du kan have en bod stående og nysgerrige kan komme og udvise deres interesse. Herudover findes der online portaler og forums, hvor du i undertråde eller særlige kategorier kan handle guldsmykker, ure og andet.

Online portaler og forums

For at få så meget succes som muligt, kan det anbefales at du sætter dig ind i dine smykker tilstand, karat niveau, mærke, årstal, eventuel historik og lignende. Herunder også undersøger efterspørgsel og markedstendenser. Det kan nemlig meget vel være ligesom ved designer møbler, at nogle typesmykker er mere eftertragtet end andre i visse perioder.

En ulempe her i modsætning til loppemarkedet er, at du ikke har direkte relation til interessenter eller køberen. Dette kan komplicere købsprocessens sikkerhed, da du ikke helt med garanti kan vide, hvis køberen vælger at købe dem, når du afsender dem. Derfor kan det anbefales at vedkommende først betaler for smykkerne, inden at du sender dem afsted.

Det kan yderligere være en god ide at aftale mødested og tidspunkt, hvorpå den potentielle køber kan komme og inspicere dine guldsmykker. Dette er dog ikke altid muligt, særligt hvis der er tale om internationale købere.

Antikvitetsforhandler

En tredje løsning er at henvende sig hos en antikvitetsforhandler som har interesse i opkøb af guld. Mange antikvitetsforhandlere sælger og køber nemlig mange forskellige ting lige fra klassiske antikke møbler, porcelæn, objekter til guld og sølv smykker.

Som ved de to tidligere kan det anbefales at undersøge dine smykker, da dette kan forbedre dine forhandlinger i modsætning til, hvis du ikke var informeret omkring dem. Det at der findes mange forskellige antikvitetsforhandlere betyder også, at der kan være chance for forskellige prisbud og lignende.

Det er værd at huske, at de ikke allesammen nødvendigvis er specialister indenfor ædelmetaller såsom guld og sølv, hvorfor det kan anbefales at undersøge de forskellige muligheder du har i lokalområdet. Har du ikke særligt mange i lokalområdet eller i nærheden, kan du tage nogle ture ud til andre nærliggende byer, hvor du kan få undersøgt dine guldsmykker.