Sikkert igennem corona-krisen

november 21, 2021 by Ingen kommentarer

Rigtigt mange virksomheder der var hårdt ramt under corona-nedlukningerne er kommet tilbage med et stort boost. For mange af dem har det været fra en ekstrem situation til en anden. Pludselig var det mange kunder og en genstart af en dvalende virksomhed. Vi har snakket med en af dem.

 

Matchrace tilbyder teambuilding og medarbejderevents til erhvervslivet. Her bruger de kapsejladsbåde som platform for en spændende oplevelse. Det er nemlig en sand teampræstation at få en kapsejladsbåd til at sejle. Man behøver ikke at have været på en båd før. Alt man skal bruge, når man at lære på de fire timer, som et almindeligt event tager.

 

Da nedlukningen kom, var det lige op til den helt store sæson. Alt så godt ud og der blev landet ordrer til sæsonen hver dag. Typisk strækker højsæsonen sig fra maj til oktober, så marts er normalt en af de helt store booking måneder. Så da nedlukningen kom i midten af marts slog det ekstra hårdt. Usikkerheden for hvornår landet lukkede op igen, gjorde at ingen virksomheder planlagde som de havde gjort før.

 

Travl sensommer

Henover sommeren kom der lidt gang i den igen, men mange var stadig nervøse for at samle medarbejderne omkring sociale arrangementer. Først i september 2020 gik det for alvor løs igen, men så kom det også tilbage med fornyet styrke.

 

I 2021 turde man hos Matchrace ikke at stille an med den helt store pakke i form af fastansatte, huslejer og andet som var barberet til et minimum under de foregående nedlukninger. Det kræver at man stoler på sit setup og sine arbejdsgange.

 

”Hos os har vi arbejdet med digitalisering og automatisering af arbejdsgange de sidste par år. Vi kunne ikke have klaret det pres der har været, hvis ikke vi allerede havde lavet de øvelser”. Siger Søren fra virksomheden.

 

Men det fremhæves også at man først kan optimere noget i bund, før det har været tryktestet. Ellers ser man ikke samme billede af uhensigtsmæssigheder. Derfor har 2021 på mange måder været et rigtigt godt år. Foruden at slå den ene rekord efter den anden, har man fundet optimeringsmuligheder, så man kan omsætte endnu mere pr. medarbejder. Og netop omsætning pr. medarbejder er et nøgletal for virksomheder, der gerne vil effektivisere og optimere.

 

Til næste år forventer man at virksomhederne stadig har brug for sociale arrangementer og teambuilding og Matchrace melder 100% klar til en travl sæson.