Skal du få en tutor til dit barn?

oktober 15, 2022 by Ingen kommentarer

Har du spekuleret på, om dit barn kunne have gavn af at få en tutor? Du er ikke alene. Mange forældre stiller sig selv dette spørgsmål på et eller andet tidspunkt i løbet af deres barns skolegang. Det er dog helt normalt og op til 50% at børn har brug for hjælp i ét eller flere fag. Alle kan ikke være det bedste til alt og det er helt normalt at have brug for en hjælpende hånd for at blive bedre. Her er tre ting at overveje, som kan hjælpe dig med at træffe din beslutning om at få lektiehjælp til dit barn.

1.Lærere anbefaler det

Hvis dit barns lærer har anbefalet at få en tutor, er der en god chance for, at det vil være gavnligt. Lærerne kender deres elever godt og kan se, når nogen har det svært eller ikke opfylder deres potentiale. Hvis en tutor kan hjælpe dit barn med at indhente eller komme videre, er det værd at overveje det.

2. Vil blive endnu dygtigere

At få en tutor behøver ikke kun være, fordi man er bagud eller har svært med et fag. Mange der vælger at få en tutor, gør det for at blive endnu dygtigere og for at lære hurtigere gennem lektiehjælp.

3. Dårligere resultater

Har dit barn fået dårligere karakterer end normalt? Det kan skyldes, at det er svært at forstå stoffet, problemer med at tage prøver eller andre faktorer. En tutor kan hjælpe med at identificere roden til problemet og give dit barn de værktøjer, det har brug for, for at det kan lykkes.

4.Mindre motiveret.

Har dit barn været mindre begejstret for skolen på det seneste? Virker det uinteresseret i sine lektier? Så er det måske på tide at få en tutor. En tutor kan hjælpe dit barn med at genoplive sin lyst til at lære og gøre skolen mere fornøjelig for det igen

Der er ikke ét svar på spørgsmålet om, hvorvidt du bør anskaffe dig en lærer til dit barn eller ej. Det afhænger af hver enkelt situation. Men hvis du overvejer det, er dette tre ting, du skal huske på. Hvis du prøver en tutor-session eller to, kan du måske få en bedre fornemmelse af, om det vil være gavnligt for dit barn. I sidste ende kender du dit barn bedst og ved, hvad der vil fungere bedst for det.