Vedligehold dine afløb og kloakrør med professionel kloakservice

september 2, 2021 by Ingen kommentarer

Det er en god ide at sørge for at vedligeholde sine afløb og kloakrør, da man ellers risikere både mindre tilstopninger, men også svære tilstopninger og skader på rørnettet. Det kan hurtigt vise sig at blive en dyr affære, især hvis tilstopninger eller skader opstår akut, og man eksempelvis må få professionel kloakservice midt om natten.

I denne artikel får du lidt tips og råd til hvordan du selv kan sørge for en effektiv vedligeholdelse, samt hvordan du finder hjælp hvis uheldet alligevel skulle være ude.

Sådan vedligeholder du selv dine afløb og kloakrør

Ved at sørge for ofte at vedligeholde og rense sine afløb og kloakrør, kan man komme mange tilstopninger til livs længe inden de opstår. Ved at hælde et par liter kogende vand igennem dine afløb en gang om ugen, får man skyllet ophobet slim og fedt væk, inden det begynder at sætte sig, og risikoen for tilstopninger stiger.

Dertil bør man undgå at hælde og smide skadelige materialer i sine afløb, som i stedet burde være smidt i skraldespanden. Især vådservietter, hygiejnebind og vatpinde er de store syndere når det kommer til tilstopninger, så sørg for aldrig at skylle eller hælde disse former for materialer ud i dine afløb.

Ved at hælde kogende vand i dine afløb minimum en gang om ugen, samt ved at undgå skadelige materialer i dine afløb, vil du kunne undgå langt de fleste årsager til tilstopninger. Skulle der alligevel være opstået tilstopninger, kan man først forsøge at skylle igennem med kogende vand. Virker dette ikke kan man prøve med en svupper. Dette bør kunne løse de fleste tilstopninger, men virker disse tricks ikke, så må man tjekke efter i vandlåsen, om årsagen til tilstopningen kan findes der.

Få professionel hjælp til kloakservice

Bliver problemet med tilstopningen ved med at bestå, selv efter man har skyllet igennem med kogende vand, prøvet med en svupper, og tjekket vandlåsen efter, så kan det være på tide at overveje om man skal tilkalde professionel kloakservice.

Virker det ikke med kogende vand, svupper eller med tjek af vandlås, så vil tilstopningen nemlig som ofte være længere nede i afløbet, og det vil derfor kræve specielle kompetencer for at komme tilstopningen til livs. Med professionel kloakservice er du sikret kompetencerne, samt redskaberne, til at klare enhver form for tilstopning.

Professionel kloakservice er også løsningen ved skader på kloak og rørnettet. Ved en tv-inspektion af kloak og rørnettet, vil der hurtigt kunne findes frem til skaden, hvorefter arbejdet med at genoprettet skaden kan påbegyndes. Alt efter behov vil der være mulighed for en slamsugning ved hjælp af en slamsuger, samt spuling af kloak og rørnettet. På den måde opnår man en effektiv kloakrensning.