Vigtigheden ved at desinficere sin mobil

juni 30, 2022 by Ingen kommentarer

Mobiltelefoner indeholder mange forskellige bakterier, hvilket kan medvirke til, at man bliver smittet af forskellige sygdomme. Derfor kan daglig desinficering hjælpe mod sygdomsspredning. Når der er så mange bakterier på mobiltelefoner, er der god grund til at tro, at de også er fyldt med virusser og andre sygdomme. I en tid hvor COVID-19 ikke længere er en samfundskritisk sygdom, har man alligevel taget alle forholdsreglerne om hygiejne til sig efterfølgende. Håndvask er blevet en global disciplin og sprit bliver stadig brugt mere end nogensinde. Mobiltelefonen bliver derimod ikke rengjort lige så ofte, som man måske burde.

Sådan holder du din mobil ren

Undersøgelser har vist, at mobiler fungerer som reelle bakterie-kolonier. Dette skyldes manglende rengøring af mobiler samt vores dårlige brugsvaner. Mobilerne bruges nemlig både med beskidte hænder, den er inkluderet overalt – selv på toilettet og i køkkenet og så opbevares den ofte i bunden af lommen eller tasken. Måden hvorpå man bruger mobilen, kan have stor indflydelse på, hvor mange bakterier og hvilke bakterier der lever på skærmen.

For at undgå bakterier og eventuelle sygdomme bør man huske at rense sin mobil ofte. Bakterier ophobes hver gang man bruger den. Derfor er det ikke nok kun at rense mobilen en gang i måneden. Omhyggelig rengøring hver uge samt daglig tørring med en rengøringsklud vil holde mobilen ren. For at undgå enorme mængder af bakterier, bør man begrænse brugen af mobilen i situationer, hvor den er særligt modtagelig overfor bakterier, såsom ved toiletbesøg. Toilettet er nemlig fyldt med bakterier, fordi mobilen ofte bruges under toiletbesøget, hvor hænderne først bliver vasket efterfølgende.

Man råder også til at vaske hænder, når man har lånt en andens telefon. Bakterierne, der findes på vedkommendes mobil stammer højst sandsynligt fra vedkommendes egen mund og hud. Dette betyder, at vedkommende har en god modstandsdygtighed overfor dem. For andre kan bakterierne dog være fremmede. Derfor bør man vaske hænder efter at have lånt en andens mobil. Derudover rådes man heller ikke til at bruge mobilen, når man laver mad, da disse bakterier som madvarerne slæber ind i hjemmet, let kan ende i kroppen. For at fjerne bakterierne bedst muligt, bør man overveje at gøre brug af desinfektionsmidler. Med desinfektionsmidler er du garanteret at kunne fjerne bakterierne og på den måde opnå at få en renere mobil samtidig med, at man undgår at blive ramt af sygdom på samme måde, som man gør med en bakteriefyldt mobil. Du kan købe dine desinfektionsmidler her.