3 fifs til at få din arkitekttegnet drøm til virkelighed

december 17, 2021 by Ingen kommentarer

Foretrækker du at bo i nybyg fremfor noget ældre byggeri eller et almindeligt typehus, eller går du rundt med en drøm om at bo i noget arkitekttegnet som noget helt tredje? Du kan have mange forskellige grunde til, hvorfor du netop foretrækker det ene fremfor noget andet.

Når det kommer til arkitekttegnede huse, er der mange som føler sig slået ud eller skræmt væk af prisen. Arkitekttegnede huse har det med at blive associeret dyre prisskilte, men selvom at der er store beløb involveret ligesom ved andre boligerne, er det ikke ensbetydende med at din drøm skal pakkes væk.

Du kan nemlig gøre brug af følgende tips for at komme tættere på din boligdrøm:

  • Strategisk byggeri
  • Udlejning
  • Omfavn moderjord

 

Strategisk byggeri

En de faktorer som har en stor indflydelse på prisen af dit boligbyggeri er, hvor meget din kommende ejendom skal fylde. Som udgangspunkt jo mere areal din bolig kommer til at fylde, jo dyrere vil det blive for dig at opføre dit kommende hjem. Dette gælder også når det kommer til højden af din bolig, hvor flere etager er lig med en større pris.

Det kan her give meget god mening, at du i stedet for at bygge meget, bygger strategisk. Dette betyder, at du blandt andet bygger nogle mindre, sparre andre rum væk og lignende.

 

Udlejning

Har dit kommende hjem flere soveværelser eller rum til gode, kan du gøre dit byggeri billigere ved at udleje en eller flere af værelserne. Ved at udleje rummene kan du få en eller flere indtjeningskilder til at afbetale blandt andet boliglån eller helt at finansiere dit byggeri.

Dog er det langt fra alle som bryder sig om at dele deres drømmebolig med andre. Det kan derfor være en god idé, at du gør op med dig, hvad du foretrækker mest. Herunder er ekstra grundig på at undersøge dine kommende udlejere, hvis du vælger at have en eller flere personer boende.

 

Omfavn moderjord

Noget tredje som du kan gøre for at sænke prisen på dit boligbyggeri, er at lave dig nogle overvejsler over brugen af de pågældende materialer. Ligesom ved størrelsen og højden af din kommende bolig spiller en rolle, ligeledes gør brugen af materialer. For eksempel er beton og gasbeton dyrere, end træ er til at bygge med.

Ved at få bygget et træhus eller bruge mere træ i dit byggeri fremfor andet, kan du spare på byggeri omkostningerne. En del personer tror fejlagtigt, at træ ikke er et særligt isolerende byggemateriale, men dette kunne ikke være længere fra sandheden. Du kan i dag få bygget træhuse som lavenergi- eller 0-energihuse.

En anden frynsegode ved at vælge at få bygget et træhus er, at det er et mere miljøvenligt og bæredygtigt materiale, da træet binder en stor del CO2.