5 TING DU BØR VIDE OM SØLVSMYKKER

marts 2, 2022 by Ingen kommentarer

ER DU INTERESSERET I AT LÆRE OM SØLVSMYKKER? SÅ TJEK NOGLE TING DU BØR OVERVEJE, FØR DU FORETAGER DIT NÆSTE KØB.

Sølv har altid været et populært valg til smykker, indretning og mere. Sterlingsølvsmykker er dog på vej tilbage i stor stil. Flere og flere vælger sølvsmykker frem for guld for at holde sig opdateret med de nyeste skønhedstrends.

  1. FORSKELLIGE TYPER SØLV

Inden du foretager dit køb, skal du være opmærksom på, at der er tre hovedtyper af sølv på markedet. Lad os se nærmere på hver af dem.

STERLING SØLV

Sterlingsølv er det mest almindelige og findes i de fleste sølvsmykker. Sterlingsølv består af 92,5% rent sølv og 7,5% kobber. Tilsætningen af ​​kobber gør sterlingsølv hårdt og også formbart, hvilket gør det nemt at arbejde med og skabe forskellige slags smykker såsom halskæder, ringe, armbånd og øreringe.

Du vil gerne være sikker på, at du køber ægte sterlingsølv, før du afleverer dit kreditkort. Alle sterlingsølv stykker er mærket og stemplet med en .925 eller en forkortelse af “sterling” for at fortælle dig, at det er ægte.

FIN SØLV

Fint sølv er den reneste form for sølv med 99,9%. Fint sølv kan virke som den bedste type sølv at bruge til smykker, men det er faktisk et meget blødt metal. På grund af dette kan det let blive beskadiget og kan ændre form over tid.

SØLV TALLERKEN

Metallet, der udgør et forsølvet produkt, er faktisk ikke sølv, men et andet metal, der så er dækket af en tynd sølvplade ovenpå. Afhængigt af den anvendte type metal, såsom kobber, kan dine smykker være ret holdbare. Men fordi det kun er en belægning, kan forsølvede smykker let anløbe.

Forsølvede smykker betragtes som et sølv af lavere kvalitet og er derfor meget billigere end sterling.

  1. SÅDAN VEDLIGEHOLDER DU DINE SMYKKER

Selvom sterlingsølv er det mest holdbare af alle sølvsmykker, kan det anløbe, når det udsættes for varme, luft eller fugt. Der er dog nogle forholdsregler, du kan tage for at hjælpe med at forlænge dette.

Det første skridt i at vedligeholde dine smykker er at holde det tørt. Husk at tage dine sølvsmykker af, inden du går i bad eller svømmer. Sveden og fedtet fra dine hænder kan også forårsage korrosion over tid. Du bør også undgå at få lotioner eller serum på dine smykker.

Du kan også opbevare dine genstande i lukkede opbevaringsrum, så de ikke udsættes for meget for luft. Køb anti-anløbsposer for at hjælpe med at holde dem lukkede.

SÅDAN RENGØRES SØLVSMYKKER

At holde dine smykker rene er en fantastisk måde at holde det skinnende og friskt på. Sørg for at rense dine brikker en gang om måneden eller efter hver brug, hvis det er muligt.

Sølvsmykkerens eller polish er gode rengøringsmetoder. Der er også mange hjemmemidler, du kan bruge i stedet for polish. Prøv at vaske med varmt vand og sæbe. Du kan også bruge tandpasta, bagepulver eller eddike til at holde dit sølv rent.

  1. ER DU ALLERGISK OVER FOR SØLV?

En af grundene til, at sterlingsølv er så populær, er, at de fleste mennesker med allergi kan bære det uden at få en allergisk reaktion. Nikkelfri metaller, som sølv, er almindeligt kendt for at være allergivenlige.

Der er dog en lille undtagelse fra denne regel. Vi ved, at sterlingsølv også er lavet med 7,5% af andre metaller. Oftest er de 7,5 % kobber, som også er nikkelfrit. Men hvis de øvrige 7,5 % består af ikke-nikkelfri metaller, kan du potentielt få en allergisk reaktion på smykket.

En allergisk reaktion kan få din hud til at blive rød og kløende. For at undgå dette, er dit bedste bud at gå med sterlingsølvsmykker, der har den mindste chance for at forårsage en allergisk reaktion.

  1. SÅDAN STYLER DU DINE SMYKKER

Sølvsmykker er smukke i sig selv, men der er måder at style dine smykker på, så de ser friske og nye ud. Lagdeling af smykker er for eksempel en stor trend i skønhedsverdenen. Læg dine halskæder i lag med en lang og en kort for at skabe noget definition og et sofistikeret look.

Du kan også komplimentere dit iøjnefaldende sølv med mere subtile stykker. Prøv at bære små ringe til at støtte et par store ringøreringe for at hjælpe dem med at skille sig ud og fuldende looket. Du kan også bruge dine sølvkæder med en række forskellige vedhæng og sten til konstant at skabe nye looks.

  1. FORSKELLIGE MÅDER AT KØBE

Hvis du leder efter ét smykke af sølv, er der mange forhandlere, hvis kvalitet du kan stole på. Det er dog stadig vigtigt at kontrollere deres troværdighed ved at se på anmeldelser, når du køber dyrere varer.