Alternative sauna behandlinger der forøger din sundhed og velvære

september 2, 2021 by Ingen kommentarer

Alle kender til oplevelsen af at være i de klassiske varme saunaer, hvor luften i saunaen opvarmes ved hjælp af kul. En tur i en almindelig sauna kan have flere positive effekter, men faktisk finde der flere andre typer af saunaer som kan forøge din sundhed og velvære. To af disse er de såkaldte cryosaunaer og infrarøde saunaer, og dem vil vi i denne artikel beskrive nærmere, herunder hvordan behandlingen foregår, samt hvilke positive effekter de kan have på din sundhed og velvære.

Cryosauna

Modsat behandlinger i en almindelig varm sauna, hvor kroppen udsættes for ekstreme kuldegrader, vil man ved behandling i en cryosauna i stedet blive udsat for ekstreme kuldegrader. Det kan umiddelbart lyde ubehageligt, men kan faktisk på mange måder sammenlignes med en almindelig varm sauna, som man jo sagtens kan holde ud at være i, og som på mange måder kan opleves og føles som afslappende og afstressende.

Under behandlingen udsættes du som sagt for ekstreme kuldegrader, helt ned til minus 60-70 grader i ca. 3 minutter. Under behandlingen nedkøles kroppen, hvilket for blodet til at strømme ind mod kernen af kroppen. Her foregår en effektivt detox af blodet, som forsynes med ny næring og energi. Når kroppen efter behandlingen langsomt opvarmes igen, vil blodet strømme ud i hele kroppen igen, hvor den forsyner kroppen med den friske næring og energi. Der er altså tale om at kroppen forøger sin restitutionsevne.

Behandlingen er derfor især egnet til dem der dyrker sport, eller som er meget aktive og er udsat for hård fysisk aktivitet. Behandlingen er dertil en effektiv behandlingsform mod stress, da behandlingen løsner op i spændinger, som har en afslappende og afstressende effekt.

Infrarød sauna

Behandling i en infrarød sauna er modsat behandlinger i cryosauna og almindelige sauna, hvor kroppen behandles udefra, en behandling hvor at kroppen behandles indefra på celleniveau. Dette foregår ved hjælp af infrarøde stråler, som langsomt varmer kroppens celler op indefra.

Når kroppen langsomt opvarmes af de infrarøde stråler, vil kroppen producere sved som renser kroppens celler for ophobede toksiner, som er giftstoffer af biologisk oprindelse. Når sveden fremstilles og sendes ud af kroppen, vil de ophobede toksiner følge med sveden, og kroppen vil derfor opnå en effektiv afgiftning. Dertil vil opvarmningen af kroppen medføre, at kroppens muskler og væv slapper af og afspændes.

Effekten ved behandling i en infrarød sauna kan især ses ved den effektive afgiftning af kroppens celler, som medvirker til et forøget velvære og sundhed, herunder ikke mindst et forøget energiniveau, og en styrkelse af immunforsvaret. Dertil vil opvarmningen af kroppens muskler og væv kunne lindre muskelsmerter, ledsmerter og hjælpe mod spændinger i kroppen. Behandling i en infrarød sauna er velegnet til alle der ønsker en generel forbedring af kroppens velvære og sundhed, da den især er effektiv til at rense kroppens for skadelige toksiner.