Chiptuning giver en helt ny køreoplevelse

august 15, 2022 by Ingen kommentarer

Vil du gerne køre længere på literen og samtidig give din bil en sundere motor med mere overskud? Så bør du helt klart overveje chiptuning Sjælland. Med chiptuning bliver der foretaget en ændring i motorstyringens software. Under ændringen er der mulighed for at justere parametre såsom hestekræfter, moment og brændstofforbrug.

Det betyder derfor også, at du kan opnå mange fordele, når du benytter dig af chiptuning. For at det hele kan forløbe forsvarligt, bør du dog altid overlade opgaven til professionelle. Det giver dig det bedste resultat. Du kan læse meget mere om indgrebet i det følgende.

Giv din bil flere hestekræfter

Når du vælger at chiptune din bil, har du mulighed for at øge bilens hestekræfter med helt op til 100 ekstra hestekræfter. Det kan du gøre ved at justere bilens software, så du får mulighed for at tilføje ekstra brændstof og forøge ladetrykket i motoren.

Flere hestekræfter giver dig en mere kraftfuld bil med mere power og overskud. Det er med til at give dig en bedre køreoplevelse.

Kør længere på literen

En anden stor fordel ved chiptuning er, at du får mulighed for at køre længere på literen. Faktisk er det muligt at ændre bilens brændstofforbrug, så den kan køre op til 5-15% længere på literen. Det gør din bil mere økonomisk, da du skal bruge mindre brændstof.

Det gør samtidig også din bil mere miljøvenlig, da den skal anvende mindre brændstof end før. Derfor er chiptuning også et godt valg, hvis du hører til det miljøbevidste klientel.

Er chiptuning ulovligt?

Som tommelfingerregel er chiptuning ikke ulovligt, hvis bilen hverken forurener eller støjer mere efter tuningen. Formålet med chiptuningsbekendtgørelsen er netop at sikre, at biler ikke bliver tunet uden nogen omtanken for miljøet – eller bilens sikkerhed.

Af samme grund er det også en god idé at lade et professionelt firma stå for chiptuningen. På den måde ved du, at tuningen holder sig inden for lovens grænser. Det er også din garanti for, at tuningen er sikker for din bil, så du fortsat kan køre forsvarligt.

Få en skræddersyet løsning

Når du gerne vil have chiptunet din bil, er det vigtigt, at tuningen bliver tilpasset til din bil. Derfor skal der være fokus på selve bilen og dens kapacitet. Ligesådan skal der også tages højde for dine behov. Endelig er det også vigtigt med en vis kvalitet i tuningen. Vær derfor kræsen, når du skal udvælge et tuningsfirma.