Derfor bør du få professionel hjælp til din 1 og 5 års gennemgange af din nye bolig

februar 5, 2023 by Ingen kommentarer

Det er et år siden, du afsluttede købet af din nye ejendom, så det er på tide at begynde at overveje at planlægge professionel assistance til dit 1- og 5-års gennemgangen. Hvis du ikke gør det, kan det føre til potentielle problemer hen ad vejen, så det er vigtigt at forberede din ejendom i god tid! 

Det er de færreste som har dybdegående erfaring med at gennemgå byggetekniske fejl og mangler, hvorfor hjælp fra professionelle byggesagkyndige såsom Dinbyggerådgiver.dk kan være afgørende.

I dette blogindlæg vil vi komme nærmere ind på, hvorfor det er vigtigt at have styr på sine års gennemgange. Hertil, hvorfor du bør overveje at få professionel hjælp til dine.

 

Hvad er et 1 og 5 års gennemgang af et ny bygget hus?

Som navnet hinder til, så er der tale om gennemgange af ejendommen for byggetekniske fejl og mangler. En 1- og 5-årig gennemgang af et nybygget hus omfatter generelt inspektion af forskellige komponenter i konstruktionen og eventuelle relaterede systemer. 

Dette omfatter typisk kontrol af udvendige elementer som f.eks.:

  • Beklædning
  • Tagdækning
  • Tagrender
  • Vinduer
  • Isolering
  • Visuelle skader
  • Og meget andet

Sådanne gennemgange er uvurderlige til at identificere potentielle byggetekniske problemer, som måske er gået ubemærket hen, eller blev glemt under opførelsen af dit nye hjem.

 

Afhængigt af den valgte gennemgangsproces kan byggesagkyndige undersøge bygningstegninger for at sikre, at de er i overensstemmelse med planbaserede beviser, eller foretage en feltbaseret vurdering i overensstemmelse med gældende bygningsreglementer.

 

Sådan kan du finde de rette byggesagkyndige

Det kan være udfordrende at finde de rette byggesagkyndige til jobbet, men med den rette forberedelse og research kan du hurtigt finde nogle gode løsninger. Her er nogle tips til, hvordan du kan gøre det:

Spørg omkring 

Hør venner og familie, om de har brugt en byggesagkyndig før og om de var tilfredse med deres arbejde.

Brug online søgemaskiner

Der er mange hjemmesider, der specialiserer sig i at finde byggesagkyndige i dit område. Du kan også bruge søgemaskiner som Google for at finde byggesagkyndige i dit område.

Kig efter certificerede byggesagkyndige

Certificerede byggesagkyndige har gennemgået en formel uddannelse og er registreret hos relevante myndigheder. Dette garanterer dig, at de har den nødvendige viden og erfaring til at håndtere byggesager.

Interview potentielle kandidater

Når du har fundet nogle mulige byggesagkyndige, bør du planlægge et interview med dem for at afgøre, om de er den rette person til at håndtere din 1 og 5 års gennemang. Stil spørgsmål om deres erfaring, deres arbejdsmetoder og deres referencer.

Sammenlign priser

Det er vigtigt at sammenligne priserne fra forskellige byggesagkyndige, så du kan vælge den, der passer bedst til dit budget.

Gennemgå kontrakter og vilkår nøje

Når du har fundet den rette byggesagkyndige, skal du gennemgå deres kontrakt og vilkår nøje, før du underskriver den. Sørg for, at du forstår alt om deres ansvar, betaling og tidsplan for projektet.

Ved at følge disse tips, kan du finde den rette byggesagkyndige, der kan hjælpe dig med at stå på den sikre side i dine års gennemgange. Husk på, at en kvalitetsbyggesagkyndig kan spare dig for tid, penge og frustration i løbet af byggeprocessen.