Efterspørgslen på landejendomme til salg stiger fortsat

september 7, 2022 by Ingen kommentarer

Efter mange år, hvor byerne har vokset sig større og større, ser vi nu en tendens, hvor flere rykker tilbage på landet. Byerne har længe været centrum for størstedelen af befolkningen, og forstæderne har vokset sig større og større for at kunne følge med de mange tilflyttere. Ikke alene har byerne været eftertragtede levesteder, det har været, der alle mulighederne har været. Derfor har mange børnefamilie og ældre følt sig nødsaget til at rykke til byerne for at kunne få hverdagslivet til at hænge sammen. Nu ser vi i stedet, at mennesker rykker ud af byerne. De har fået nok af det hurtige liv, hvor man taber hovedet i forsøget på at følge med. Hamsterhjulet er ikke længere så interessant, som det var engang, og flere vil ud, hvor de kan nyde afstanden, naturen og roen. Hvor børnene kan lege frit, og der er tid til at lade op.  

 

Efterspørgsel efter landejendomme til salg

Af denne grund ser man også en stigende efterspørgsel på landejendomme til salg. Ikke alene flytter folk ud til småbyerne på landet. Flere vil gerne have marker og skov omkring sig, så de uforstyrret kan trække sig tilbage. Flere ejendomsmæglere må søge markedet tyndt for at finde nok landejendomme til salg for at kunne imødekomme efterspørgslen. I nogle tilfælde finder familie landejendomme til salg og køber den, med formålet at leje noget af landet ud til de omkringliggende landmænd. Familierne har ikke interesse i selv at opdyrke jorden, men vil have placeringen. Derfor er der også flere landmænd, som i dag råder over enorme områder, da familier, der har fundet landejendomme til salg, ikke selv kan eller vil dyrke afgrøder. 

 

Landejendomme fremfor grund

For de fleste af disse familier er det ikke tilstrækkeligt at købe jord på landet, og selv opføre et hus. Mange ønsker den fulde pakke af livet på landet, og jagten på landejendomme til salg er derfor ofte meget specifik. Hvis det var tilstrækkeligt for størstedelen af køberne at få jord på landet, som de selv kunne bygge hus på, ville der formentlig være mere balance mellem udbud og efterspørgsel. Udfordringen ligger i, at ønsket om at finde landejendomme til salg kommer med en masse forventninger til livet på landet. Familierne vil bo på landet og trække stikket fra byerne, men der skal helst heller ikke være for langt til indkøb, skole og byliv. Der skal ikke være for meget larm, så noget af jorden skal kunne udlejes, mens det nærmest huset skal forblive deres eget. Deres opfattelse af landejendomme til salg sætter store krav til ejendomsmæglere og indsnævrer mulighederne markant. Derfor er der også oprettet mæglersider udelukkende til landejendomme til salg for at imødekomme den store efterspørgsel.