Gode råd ved køb af tøj

september 20, 2021 by Ingen kommentarer

Tænker du over hvordan du shopper, når du køber tøj? Går du efter de gode tilbud? Køber du kun det, som du mangler? Eller fristes du af pænt tøj, som du bare må have? Og hvad så med fremstillingen af tøjet. Skal det være bæredygtigt, slidstærkt eller ikke så vigtigt igen? Uanset om det tænker bæredygtigt, økonomisk eller slet ikke, så er der penge at spare, hvis du begynder at overveje dine køb bare en smule, og endnu mere at spare, hvis du overvejer lidt mere grunddigt, inden du foretager dit tøjkøb.

Find en webshop, der sælger anonymous copenhagen

Ofte er det lidt dyrere at købe kvalitetsvarer, end nogle billigt producerede, men du bør kunne forvente at du med beskeden pleje af for eksempel et par kvalitetssko, kan få dem til at holde i længere tid.  Tag for eksempel et par støvler fra anonymous copenhagen. De er fremstillet i ruskind fra kalv, som er et godt valg til sko. Hvis du tørrer snavs af dem løbende, og husker at imprægnere dem, så kan de holde sig pæne længe, og du slipper derfor for at købe nye, før de er brugt helt op. Hos en webshop, der sælger anonymous copenhagen, får du et rigtig godt udvalg.

Drages du af pænt tøj?

Okay, hvem har ikke oplevet at få øje på noget pænt tøj, et par fede sko eller andet, som man bare måtte eje, og helst i går? Og det er så fed en følelse at have den der virkelig smarte bluse på, som man jo egentlig godt bare kunne beholde på direkte fra prøverummet, ik. Og så skænker man ikke en tanke til kvalitet eller bæredygtighed, muligvis skæver man lidt til prisen, men det varer kun et øjeblik. Det er et dejligt kick at gå efter, men ikke så godt for ens økonomi i længden. Men derfor kan man jo godt falde i en gang i mellem.

Køb det, som du har brug for

Som med alle andre køb, er det smart at overveje, om man har brug for tøjet. Har du for eksempel allerede to trøjer, der minder om hinanden, bør du så købe en tredje? Det behøver ikke at blive kedelige og sure overvejelser, men det er godt lige at spørge sig selv og gennemtænke behovet, inden du bare køber af lyst. Hvor mange vinterjakker behøver du egentlig? Og hvis du så har tøj liggende, som du alligevel ikke bruger, så kan du altid sælge det eller give det væk, for at få plads eller undskyldninger for at købe noget nyt.

Vælg tøj som holder til at blive brugt

Hvis du er faldet for en flot kjole i silkelook, som er billig fordi den er fremstillet i polyester, så bør du ofre de ekstra penge på at købe den i silke i stedet. Silke falder bedre på kroppen, og den største ulempe ved polyester er, at det lugter rigtig fælt, hvis man begynder at lugte af sved, hvilket man hurtigt gør af polyester. Det er altså ikke fedt at lugte så grimt, når man vil være fin i sin festkjole. Så er det faktisk ret lige meget at have gjort sig fin.

Køb tøj på tilbud når de er der

Okay, hvem elsker ikke at gøre et godt køb, når noget er på tilbud? Er der ved at være lavvandet i strømpebeholdningen, så slå til, når du falder og et godt tilbud på strømper. Eller er de smarte vinterstøvler sat til halv pris midt om sommeren, så køb dem der, hvis du forventer at ville bruge dem til vinter. Og hvis du alligevel ikke vil bruge dem, kan du sælge dem videre til andre, som bliver glade for et par billige støvler.

Køb dit tøj i genbrugsforretninger og spar penge

Det er også en mulighed at købe sit tøj brugt i genbrugsforretninger. Genbrugsbutikker er ikke nødvendigvis konetøj som lugter antikt, der åbner flere og flere butikker med lækkert mærkevaretøj, som stadig er fint og brugbart, men billigere end at købe det fra nyt. Derudover kan du også finde masser af smart brugt tøj til salg på nettet både fra private og netbutikker. Så får du det lækre mærketøj til meget færre penge end du skulle af med, hvis du skulle købe det fra nyt.