Hvorfor er Omega 9 vigtigt?

december 30, 2021 by Ingen kommentarer

Det er nemt at blive overvældet af det kæmpe udvalg af tilskud, du finder på hylderne i supermarkeder, på apoteker og på nettet i dag. De strækker sig lige fra vitaminpiller, som vi måske kender dem fra vores barndom, til olier og urter – og det er langt fra dem alle, der findes egentligt videnskabeligt bevis for rent faktisk har de fordele, som de reklamerer med.

I denne jungle finder vi bl.a. omega 9. Godt nok er det en ikke-essentiel fedtsyre, og vores kroppe kan sagtens danne den selv – men det betyder ikke, at der ikke er masser af fordele ved at indtage den som et ekstra tilskud til den daglige kost.

Mindre risiko for hjerte-kar-sygdomme og hjertestop

En af de vigtigste fordele ved at tage omega 9-tilskud i moderation er den positive effekt, fedtsyren har på hjertets helbred. Det har nemlig vist sig, at omega 9 er fremragende for kolesterolbalancen. De øger niveauerne af HDL-kolesterol – den gode slags kolesterol – og sænker niveauerne af LDL-kolesterol, som man modsat HDL ikke ønsker meget af. Dette hjælper med at forhindre de åreforkalkninger, som kan gå hen og udvikle sig til livsfarlige blodpropper. Derfor kan det helt bestemt betale sig at tage regelmæssige omega 9-tilskud, f.eks. i form af økologiske CBD-dråber og kapsler på tilbud.

Omega 9 kan være sundt for Alzheimers-ramte

Ud over at være sundt for kredsløbet, så har omega 9-tilskud også potentiale til at hjælpe med at forbedre kognitive funktioner – og især hukommelsen. Derfor er det bestemt også spændende for folk, der enten selv lider af eller i anden forstand har med Alzheimers at gøre. Lige nu er det kun i forsøg med mus, at man har observeret de mest lovende resultater, så de skal selvsagt tages med et gran salt. Med de andre fordele, omega 9-tilskud også har i moderation, ser vi dog ingen grund til ikke at give det et skud. Men er du i tvivl, bør du selvfølgelig altid tale med din læge om det, før du begynder at tage noget. Så kan I i fællesskab også finde ud af, om andre tilskud ville være relevante for dig – og derefter kan du f.eks. klikke her og finde de vitaminer Danmarks billigste – du har brug for til en god pris.

Kan booste energien og humøret

Potentialet imod Alzheimers er ikke det eneste interessante resultat, som er kommet ud af et forsøg med omega 9. Et klinisk forsøg offentliggjort i American Journal of Clinical Nutrition fandt en sammenhæng mellem et øget indtag af omega 9-fedtsyrer og mere energi til f.eks. fysisk aktivitet og færre følelser af vrede i løbet af dagen – så hvis det er noget, du kunne bruge i hverdagen, er omega 9-tilskud klart også et forsøg værd.