Sådan kan du blive klar til at flytte til udlandet

november 10, 2021 by Ingen kommentarer

Går du ligesom nogle andre rundt med drømme, om at bo i eksotiske steder eller andre lande? Det kan være, at du har en drøm om at prøve livet som en expat eller få en ny start. Måske længes du efter at tage på et eventyr, lære nye kulturer eller lignende. Der kan være et hav af årsager til, hvorfor du vil flytte fra Danmark og bosætte dig i et andet land.

 

Ikke to lande er ens

Dog kan det i mange tilfælde være et stort spring at skulle tage. Afhængigt af hvor du vælger at flytte hen, kan der være nogle faktorer og særlige aspekter gældende. Ikke to lande er ens, selv når det kommer til skandinaviske lande såsom Norge og Sverige.

Hvert land (og til tider områder) har deres egne systemer og måder at gøre ting på. Dette kommer særligt til udtryk indenfor følgende:

  • Kultur
  • Religion
  • Sociale forhold
  • Boligmarkedet
  • Arbejdsmarkedet og jobs
  • Uddannelse
  • Pension
  • Sprog
  • Skatteforhold
  • Administration mv.

For at gøre din flytning så gnidningsfri og problemfri som muligt, kan det være meget gavnligt at lave sit forarbejde og undersøge det pågældende land, region, by og område. Laver du ikke en ordentlig undersøgelse, kan du risikere at øge risikoerne for ubehagelige overraskelser. Et eksempel heraf kan være, at du ikke kan åbne en lokal bankkonto eller bliver fravalgt til jobstillinger grundet manglende sprogkompetencer indenfor det pågældende sprog.

 

Internettet fortæller ikke alt

Når det kommer til få indsigt og danne sig viden omkring det sted og land, som du gerne vil bo i, er det ikke altid, at du kan finde al information på internettet. Når dette er sagt, menes der at folk har forskellige holdninger og tilhørsforhold til det pågældende område, hvorfor diskurserne kan svinge.

En ting som du kan gøre, inden du vælger at kaste ankeret i land i det pågældende land er, at du tager en stikprøve af landet. Med dette menes der, at du besøger landet som en turist, hvor du kan tage en føler for, om landet eller byen imødekommer dine behov og ønsker tilstrækkeligt.

På den måde kan du også bekræfte eller afkræfte om de informationer, som du har fundet på nettet, stemmer overens med virkeligheden. Det er nemlig ikke altid helt sagen, nogle gange kan du blive overrasket over hvordan virkeligheden er.

 

Gør brug af dansktalende lokal hjælp

En anden metode som du strategisk kan benytte dig af, er at hente hjælp fra dansktalende i lokal samfundet. Det er dog vigtigt at huske, at det ikke er alle lande, som har mindre samfund af danskere for den sags skyld andre – verden er stor. Et eksempel på hjælp kan være at få hjælp af en dansktalende ejendomsmægler i Frankrig og lignende.