Vælg den perfekte bordplade til dit behov

november 24, 2021 by Ingen kommentarer

Når du skal købe en bordplade, så er det vigtigt at overveje hvad den skal bruges til. Er det et almindeligt skrivebord? Eller et arbejdsbord til garagen? Måske til et nyt spisebord? Bordplader kommer i alle former, farver og størrelser. Og alt dette har selvfølgelige også betydning for prisen.

 

Der findes flere typer af bordplader, den mest udbredte er dog en træbordplade. Her vil den dyreste model være en massiv bordplade, hvilket betyder at bordpladen er træ hele vejen igennem.

 

Du kan også investere i en finér bordplade. Dette er fint skåret, savet eller skrællet træ. Tykkelsen på finer kan variere meget, alt mellem 0.04 til 10.00 mm tykkelse. Tykkelsen er ret vigtig, fordi desto tyndere et lag af finer, desto lettere laves der mærker så man kan se igennem til møbel pladen under laget af finer. En af fordele ved finer er også at produktet typisk vejer mindre end andre bordplader.

 

En anden løsning er laminat. Laminat er hårdt sammenpresset papir. Det produceres ved at mange lag papir presses sammen med harpiks under varmebehandling. Laminat har den fordel at det er et langtidsholdbart produkt, samtidig er det også en bordplade som er let at rengøre.

 

Det er også vigtigt at overveje størrelsen på bordpladen, når du skal ud og investere. Du har måske allerede en ide om hvilken størrelse det skal være, særligt hvis du er presset på plads. Dog kan det alligevel vil betale sig at tænke ud af boksen, særligt hvis du skal købe bordplade til et nyt skrivebord. Dette skyldes at folk ofte køber for små skriveborde til deres behov. Ifølge arbejdstilsynet så indrettes en hensigtsmæssig arbejdsplads blandt andet ved at have computerskærmen 70 cm fra kanten af bordet.

 

Yderligere så du med fordel overveje hvilken form din bordplade skal have. Alt efter hvordan rummet er indrettet kan du med fordel købe en enten venstre eller højrevendt bordplade. Disse giver ekstra mulighed for udstyr på bordpladen, enten til værktøj, printer eller bare til at holde møder med kaffe. Du kan også gå med den typiske rektangulære bordplade, eller en centerbue bordplade. Centerbue bordplade har den fordel at den kan tilbyde ekstra støtte til armene under skrivning ved computeren. Så kan du evt spare armlænene væk på kontorstolen, men dette er nok mere en personlig smagssag.

 

Prislejet afhænger som nævnt meget af dine valg angående bordplade. Massive bordplader er typisk de dyreste, mens finer er den billigste løsning. Laminat er mellemvejen prismæssigt. Priserne afhænger dog også meget af størrelse og form. Desto større bordplade, desto dyrere bliver det. Samtidig så har formen også indflydelse, særligt hvis du skal have specialskåret en bordplade. Dette vil typisk være til køkkener eller andre større projekter.